Uforglemmelig: Møtet med Gamviks største sølepytt ble en uforglemmelig opplevelse for den syv år gamle, og matrosdresskledte Yngve Brox Guldbjørnsen på selveste 17.mai. Anfinn Myrvangs strek levendegjør dramatikken, som til og med fikk bygdas damekor til å miste tonen! Foto: Anne Mette Meidelsen

Yngve-bok, nå mellom permene

«Fra purreløksuppe til villsau» er nå i butikkhyller rundt omkring. -Egne hverdagsopplevelser med en sterk touch av sjølironi, sier Yngve Brox Guldbjørnsen om innholdet.

– Artig, artig, artig, smiler Yngve.
Som er storfornøyd med det ferdige produktet. Tilbakemeldingene er begynt å komme. Sist fra skriverkollega i sør.
– Koselig hvis folk flirer, det er tabber og flauser folk flest holder kjeften om som mye av boka handler om.
Humoren har alltid vært viktig for Yngve og med Anfinn Myrvangs humoristiske illustrasjoner og Ellinor Ann Skares grafiske tilstedeværelse, formidles dette nå mellom stive permer.
– Det var nesten litt skummelt med Anfinn. Det var nesten så jeg et øyeblikk trudde han hadde fri tilgang til hjernen min. Så nært ble tegningene det jeg hadde sett for meg på forhånd. Det ble full klaff, synes jeg.
Også hjemplassen Gamvik i Finnmark kan nå vente seg bøker til jul.
– Mitt liv har ikke alltid vært en solskinnshistorie, derfor kunne jeg jo valgt å føre en helt annen historie i pennen. Så ble humorbok det riktige for meg å gjøre denne gangen.

Facebook Kommentar