Framtia for ti år siden: Ball og tall og Stian Skoglund. Det blei ei artig sak med han som da var 42 år og som hadde deltatt i 22 av 22 mulige Baron Cup-turneringer.

Velg én av disse!

Fortjener pris: mange verdige kandidater bør vurderes når Meløy kommune nå skal dele ut årets næringspris. For mange i næringslivet har 2008 vært et jubelår. Framtia presenterer fem gode kandidater og kårer den vi mener bør få årets næringspris.

Hovedoppslaget i utgave 47 av Framtia i vårt aller første utgivelsesår, altså. Og spennet på de fem lokalavisa nominerte var stor. REC Scanwafer, Reidun Skoglund, Christen Selstad, Dalen Sambruk og Meløy Notbøteri. Blar vi lengre bak i avisa ser vi at der ble Christen Selstad som stakk av med vår stemme av de fem i det gode selskap. Selv om «prisen» var nøktern (en blomsterbukett) var mottageren glad.

Her er journalist Ulsnæs sin begrunnelse: «Semek har vokst formidabelt. De opprinnelige fire bilmekanikerne er nå i høst blitt 19 ansatte, og årets omsetning ender trolig på rundt 20 millioner kroner. Christen Selstad har jobbet hardt og systematisk, og selv om vi regner med at bedriften også har store utfordringer på grunn av den raske veksten, er det umulig å ikke la seg imponere av snuoperasjonen»
I årets siste utgave 2008 så kan vi altså lese at Christen Selstad faktisk også fikk prisen fra Meløy kommune.
I dag er status for bedriften litt annerledes. Veksten som delvis var et resultat av REC sin fremmarsj i industriparken ble bygget ned i takt med nedgangen i Glomfjord. I 2017 kunne de skrive seg for driftsinntekter på NOK 2.318.000,00. Beskjedent i forhold til status 2008.

Ball og tall og Stian Skoglund. Det blei ei artig sak med han som da var 42 år og som hadde deltatt i 22 av 22 mulige Baron Cup-turneringer. Så var det ikke bare hans fotballferdigheter som ble satt under lupen (notorisk måljeger med 272 i nota i den legendariske cupen).
– Joda, jeg kunne vel gjort det til noe mer med fotballen, jeg hadde møter med Bodø-klubber. Men så kunne de ikke skaffe meg jobb, og jobb hadde jeg her, og her trivdes jeg, sa Stian til Edmund i Framtia før de dreide samtalen inn på Stians forkjærlighet for tall og annen kunnskap.
– Det sies at det er noe helt spesielt, det der med deg og tall?
– Hehe, ja, jo, det er vel det…De flirer litt av meg på jobb for det der, at jeg husker tall så godt. De setter seg fast, rett og slett. Tall og navn. Og telefonnummer. Lagoppstillinger, resultater, målscorere, munutter der scoringene kom, tabeller, hvert eneste tall i engelsk fotball. det ble nesten litt mansik det der.

Facebook Kommentar