Ledig tomt: omformerbygget i enden av verkstedene ble revet, og her er det tilrettelagt industritomt med infrastruktur på om lag 2.000 kvadratmeter.

Tomt tilgjengelig

Masse ledig plass for spennende satsinger i Glomfjord Industripark.

– Av det som Yara Glomfjord eier, er det noe sånt som 5-6.000 kvadratmeter med tomter som er klare for utbygging nå. Ytterligere 8-10.000 kvadrat er delvis klargjort, opplyser Leif Kristiansen.

Ledig tomt: ved hovedinngangen til industriparken, vegg-i-vegg med Norwegian Crystals, er det plass til industrietablering på om lag 3.000 kvadratmeter.

Den omfattende tilretteleggingen for industrivirksomhet har gjort industriparken til et ypperlig sted for nyetableringer. Dette i tillegg til de kjente Glomfjord-fordelene: rikelig tilgang til kjølevann, gunstig kraftpris og et sterkt fagmiljø. Nå arbeider Yara sammen med Meløy kommune for å oppnå etableringer både i eksisterende bygg og på ledige tomter.

Ledig tomt: det aller største ledige området kalles ‘Syre C-tomta’, og ligger også midt i industriparken. 8-10.000 kvadratmeter.

– Et område som virkelig kunne monne, er den tidligere grusbanen ved fritidsbadet, og resten av områdene på oversiden av veien. Samlet kan dette dreie seg om 25.000 kvadratmeter som på sikt kan tilrettelegges for utbygging, sier han.

Byggerne av den tidligere slurryfabrikken  vurderte grusbanen, men valgte til slutt å sprenge ut tomt i Setvikhaugen for å kunne stå på fjellgrunn.
– Når det kommer nye aktører er det viktig å huske at vi ikke kan bruke all kraften vi har tilgjengelig på én og samme etablering, slik at vi ikke har plass til flere, mener Leif Kristiansen.

Facebook Kommentar