Det sterke familielaget bak Arnøy Brygge inviterte leverandører og samarbeidspartnere til før-åpning av ‘ny’ brygge tidligere denne måneden. John Kristian Karlsen takket varmt til kona Nina (f.v.), faren Jon Gisle og moren Unni for uvurderlig hjelp og støtte gjennom mange år. Foto: Edmund Ulsnæs

Takk og takk og takk

Det ble en rørende kveld med varme tanker og tårer i mange øyekroker. På tilnærmet rekordtid satte familien Karlsen med hjelpere opp et splitter nytt restaurantbygg. Nå skulle det takkes og feires ved Arnøy Brygge.   

– Jeg får ofte æren, men her er det mange som sliter hver dag og som spiller meg og hverandre gode. Og dette var faktisk mamma sin idé! sa verten, han som selvsagt skulle og måtte spille hovedrollen denne helt spesielle kvelden på Nordarnøy.

– Og Basse, pappa: uten deg hadde jeg aldri klart dette. Tusen takk for den du er, og for partnerskapet vårt, fortsatte John Kristian Karlsen, og ble litt tykk i stemmen da han hedret faren Jon Gisle foran de om lag 60 gjestene.

Oddrun Skånøy fra Sparebank 1 Regnskapshuset Nord-Norge AS – med mye glimt i øyet forærer hun John Kristian et ‘portett’ av ham, nemlig Rognan-kunstneren Bjørnar Meislers motiv av en steinbit.

Mange takketaler
Vi skriver lørdag 2. juni, og etter nærmest sensasjonelt kort byggetid på tre måneder: Brygge-sjefen inviterer leverandører, samarbeidspartnere og ansatte til før-åpning av splitter nye Arnøy Brygge. Da den forrige åpningsfesten fant sted, 2. juni 2007, var det etter at mamma Unni Karlsen hadde ønsket seg ‘….ettpar rom overnatting’, sitat sønnen.
– Gutter: dere har gjort en sinnssyk jobb, utrolig bra! Og Ruta og Rimas, dere som må kommanderes til å ta ferie: dere er fantastiske folk! fortsatte John Kristian takkerunden, som foruten til håndverkerne også gav ros til bank- og regnskapsforbindelser, leverandører av materialer og vinduer og en rekke gode samarbeidspartnere.

På bildet av Arnøy Brygge ser vi nybygget til høyre. Foto: Åge Larsen

Ekteparet Ruta Juskeniene og Rimas Juskenas fra Litauen – de var henholdsvis eksportleder i møbelbransjen, og snekker. I dag er de henholdsvis driftsleder og kokk ved Karlsen reiselivsanlegg. Et anlegg som bygges ut og oppgraderes for 15 millioner kroner i år.

Satte kriseteam
Stemningen denne kvelden var slik den skal være når et sterkt lag feirer resultatet av et hardt stykke arbeid sammen: den stod i taket, under innvielsen av det særdeles lekre og romslige restaurantbygget.  Gjester, betjening og vertskap smilte om kapp.
– Vi satte ned et kriseteam i januar, med regnskapsfolkene våre, banken og de største investorene, sa John Kristian Karlsen (46) i én av flere små-taler i løpet av kvelden.

– Kriseteam fordi det ikke har gått så bra med Arnøy Brygge de siste årene. Litt for liten omsetning, dårlige resultater, mye arbeid på dugnad. Vi måtte velge: skulle vi kutte ned til nesten ingenting, eller skulle vi gi full gass? Vi gjorde det siste.
– 1. mars i år sa jeg at åpningen skulle være 2. juni. Ingen trodde på meg! Det har gått raskt – jeg tror byggelånet blir innvilget på mandag som kommer, fleipet og gliste John Kristian, og utbragte nye skåler for alle som har bidratt i det rekordraske byggeprosjektet.

Denne artikkelen er hentet fra juni-utgaven av Ny Næring, reklamebladet for regionens næringsliv. 

Facebook Kommentar