Veronica Berg Andreassen liker utfordringer, og gleder seg til å bli kjent med industrimiljøet på Yara. Foto: Rune Meosli

Sykepleier i synlighetsklær

Saken er fra septemberutgaven av Ny Næring, reklamebladet for regionens næringsliv.

Hun hadde ikke forestilt seg at synlighetsjakke, hjelm og gassmaske skulle bli standardutrustning på jobb, da hun startet som sykepleier for mange år siden.

Men når Veronica Berg Andreassen fra Ørnes nå overtar jobben som bedriftssykepleier i Yara, er det mye som er uvant.

Ny utfordring
– Dette er en helt annen utfordring enn å jobbe i kommunen. I denne jobben blir jeg nok mer oppsøkende, og jeg håper jeg får brukt mye tid ute på området, sier hun. Veronica kommer fra lederstillingen i miljøtjenesten i Meløy kommune, men hun har vært innom ulike deler av det kommunale helsevesenet.

– Da jeg kom til Meløy i 1999 begynte jeg som sykepleier hjemmetjenesten i Glomfjord, og siden har jeg jobbet i forskjellige felt innen helse- og omsorgstjenesten. Jeg er veldig glad i nye utfordringer, og tror man har godt av å oppsøke nye oppgaver innimellom.

Erfaring
Veronica kommer opprinnelig fra Andøya, og startet på en utdannelse som ingeniør innen berg og stein i Trondheim. Dette ble imidlertid avbrutt da hun bestemte seg for å studere i Bodø, hvor ektemannen Roald bodde. Slik ble ingeniørspiren etter hvert «omskolert» til sykepleier, og når hun nå tar fatt på sykepleieroppgaven i Yara, er det med rundt 25 års yrkeserfaring hun går til verket.

– Jeg søkte faktisk på jobben for femten år siden også, og når muligheten dukket opp igjen nå, var jeg ikke i tvil om at jeg burde søke. Nå gleder jeg meg veldig til å komme i gang, og bli bedre kjent med bedriften og de ansatte her i Yara, sier Veronica.

Overlapping
Veronica skal etter hvert avløse Svein Brennesvik som skal gå av med pensjon ved nyttår.
– Det blir veldig greit at han er i nærheten den første tiden. Han har en del andre prosjekter han jobber med nå, men det er fint at jeg kan ha noen å rådføre meg litt med den første tiden, slik at jeg kommer godt inn i jobben.

Veronica er 50 år, og bor på Ørnes sammen med ektemann Roald Andreassen. De har barna Ulrikke (25) og Marthe (20) og en hund. På fritiden liker hun å være ute på tur, fotografere og de reiser ofte til heimhuset på Andøya.

Facebook Kommentar