Leserbrev fra 8. trinn Enga skole

I anledning den nasjonale strandryddeuka, har vi i 8. klasse på Enga skole ryddet området fra Osa forbi Sauraholmen her i Søndre Meløy. Med strandryddesekker fra «Iris» og «Hold Norge rent» og gode arbeidshansker var vi klare til dyst. Med vårsol og idylliske omgivelser så dette ut til å bli en trivelig dag.

Vi har lært om olje og oljeprodukter som plast i naturfag, og vi har sett på programmer om plastforurensning i havet, men hvor mye plast og søppel er det i vår egen skjærgård? I alle fall nok! Vi fylte 30 sekker med taustumper, oljekanner, bleier, skotske yoghurtbeger, engelske bakerikasser, sekker for fiskefor og mye annet i løpet av noen få timer. Alt dette var søppel som vi kunne vente å finne på strendene, men en spesiell type plastbit fanget vår oppmerksomhet. Et lite kvadratisk plastgitter på 1,5 cm x 1,5 cm med en halv cm tykkelse.

 

Hva i all verden er dette? Vi plukket og plukket slike plastbiter. Det ville ingen ende ta. Vi lurer derfor på om noen kan fortelle oss hva dette er? Og ikke minst hvem det er som slipper slike plastbiter rett i havet? De har vi lyst til å kontakte!

Hilsen 8. klasse på Enga skole

Facebook Kommentar