Edmund Ulsnæs

Sommertid

Sola er grunnen til at vi lever, og selv om jeg hører noen hoste at det er for varmt, så nekter jeg å tro at ikke samtlige friske og raske sånn egentlig moillkoser seg. Nå når de senker seg over oss, 25 og 30 i tallet, altså varmegradene.

Selv er jeg elendig på å nyte sommeren, og har nok vært det siden 2008. ‘Er det et godt kjøp?’ spurte jeg min gode kamerat. ‘Edmund: kjøp det’ svarte han. Jeg gjorde som jeg fikk beskjed om, og flytta inn i det relativt digre og slitne bolig- og næringsbygget den sommeren. Lite skjønte jeg da at kvelder, helger og ferier i 10 nye år skulle gå delvis fløyten. Og med ei gjeld som er som temperaturen i forrige uke: stabilt høy, stadig stigende.

For meg har nemlig de siste 10 somrene vært riving, rydding, renovering, refinansiering og uendelig mange tilhengerturer til IRIS. Men ikke på en dyster måte, for for meg er det dette som har vært det gode liv. Og selv om overskyet og 16 pluss er det perfekte arbeidsværet: jeg klarte faktisk heller ikke å mistrives da jeg, tidligere i sommer og i 30 pluss, stod en hel dag og la etter-isolasjon i ytterveggen.

Den samme dagen hadde begynt med knekkebrød med brunost og en skvett kaffe ute på den nye terrassen på nedsiden. Klokka er 07, sola midt i panna, allerede 25 i skyggen, måsen holder kjeft i fire minutter. Og ups! Den følelsen jeg kjenner i magen nå: kan det være…..ja, er det ikke…..er det ikke faktisk LYKKE?! Og javel, så har jeg selv alltid foretrukket våren – jeg blir liksom aldri skuffet over den. Men, selv om arbeidet venter denne varme morran, og jeg vet at alle løft blir et ork og svetten skal sile: det blir ikke feil å ha 30 grader i skyggen. Aldri!

Facebook Kommentar