Sommerglimt fra Ny Næring

Redaksjonen bak Ny Næring har nå en sommerpause, og er tilbake med ny papirutgave i september. Her deler vi noen glimt fra oppdrag vi var ute på rett før denne utgaven gikk i trykken.

Vårt første glimt er fra Glomfjord, der så mange som 33 inspirerte deltakere møtte til spennende workshop på ettermiddagstid. Det var tilflytting- og profileringsprosjektet i Meløy som samlet representanter fra grendelag, egen styringsgruppe, næringsliv og politikk. Målet er å stanse tilbakegangen i folketallet og øke viljen til å bo, besøke og etablere i Meløy. Idémyldringen ble ledet av Jofrid Bergsli og Brita Bjørnbakk fra Riktig Spor, design- og kommunikasjonsbyrået i Bodø. De skal hjelpe Meløy å bygge sin merkevareplattform.
Så til Inndyr, der en av Ny Nærings faste samarbeidspartnere fikk mange gode ord og pris, i Gildeskåls kommunestyre. John Kristian Karlsen, daglig leder og eier i Arnøybygg AS og Arnøy Brygge AS, fikk tildelt årets næringspris for sitt byggearbeid og viktige innsats for vekst i Arnøy-samfunnet. En tydelig rørt John Kristian gav stor ære til sine ansatte og kone Nina. – For at de er så dedikert, ærekjære og gjør en så fantastisk innsats. Jeg vet ikke om noen som har så lojale folk, med en så sutrete sjef, som de jeg har, sa prisvinneren, til humring fra de folkevalgte.
Vårt siste sommerglimt er fra Holandsvika i Meløy. Her er turistsesongen som så desidert i gang, ved porten til Engenbreen, en av Salten-regionens største attraksjoner for sommerbesøkende. Gjennom seks år med omstilling etter REC-kollapsen har Meløy satset sterkt på utvikling innen reiseliv, og hele 19 nye virksomheter har sett dagens lys. Navet i satsingen skal være Svartisen, der kommunens driftsselskap Svartisen AS nå koordinerer et eget bedriftsnettverk med 16 reiselivsbedrifter som på ulikt vis er knyttet til isbreen.

Denne saken er hentet fra juni-utgaven av Ny Næring, profileringsmagasinet for regionens næringsliv. 

Facebook Kommentar