I juni skrev Ny Næring om John Kristian Karlsens vekst-ambisjoner for Arnøy Brygge. Etter en fantastisk sommersesong har han sine ord i behold, og nå planlegges store ny-investeringer. Foto: Edmund Ulsnæs

Sommer som gir satsing

Denne artikkelen er hentet fra oktober-utgaven av Ny Næring, reklamebladet for regionens næringsliv.

Dette kan bare sies på én måte, og John Kristian Karlsen sier det selv: – Helt fantastisk!

Ja, for hvorfor gjør dette komplisert, når det er såpass enkelt:
– De som har jobbet med Arnøy Brygge har gjort en kjempeinnsats, jeg er utrolig fornøyd med denne sommeren. Dette gir grunnlaget for at vi nå tenker utvidelser!

Allerede forbi
«Startskudd for større satsing» skrev Ny Næring i juni. Og det var nettopp dét 2017-sesongen ble, ved fisketurisme-anlegget på Nordarnøy.
– Full fart i anlegget hele sommeren, og allerede etter august hadde vi passert omsetningen for hele fjoråret. Driftsresultatet ligger også an til å bli bedre enn i fjor, selv om vi har økt bemanningen, storsmiler daglig leder John Kristian Karlsen.

Og gir stor-ros til Ruta Juskeniene og Rimas Juskenas, ekteparet som vi før sommeren presenterte som ny-ansvarlige for driften. Mens brygge-virksomheten i fjor gav inntekter på 4,2 millioner, har dette i år passert 5,2 millioner, allerede nå i oktober. Hovedeier John Kristian, som har Sjøfossen Næringsutvikling og egen familie med på laget, kan dermed få ha sine ord i behold så langt – i vår sa han:
– Vi skal doble omsetningen i løpet av de neste fem årene!

Ny Næring, juni 2017
Ny Næring, juni 2017

Stor-investerer
– Så hva nå?
– Denne sesongen gir allerede grunnlag for at vi tenker mer utvidelse. Får vi banken og Innovasjon Norge med oss, kommer vi til å investere et betydelig millionbeløp neste år, røper han.

– Mange nye sengeplasser, oppgradering av restauranten og kjøkkenet, gjestekai og bedre fasiliteter for båtene.
Arnøy Brygge ble etablert av familien Karlsen i 2007, og John Kristian mener det er et skarpere fokus på strømlinjeformet drift som er hovedforklaringen når omsetningen nå øker.

– Så været, og økt turismestrøm langs veiene – dette er ikke forklaringen?
– Nesten overhodet ikke. Våre gjester har i all hovedsak bestilt fra én måned til et helt år i forveien. Men, med de investeringene vi nå skal gjøre, vil den lokale båttrafikken få mye større betydning, og vi gleder oss til framtiden, fastslår han.

Facebook Kommentar