Selger Meløy sammen

Fem aktører står samlet for at det skal bli lettere å velge Glomfjord Industripark til storetablering. For eksempel bitcoin.

– Vi har nok ikke vært flinke nok til å vise fram hva vi kan tilby samlet, mener Leif Kristiansen.
– Og dét er veldig mye! Jeg er faktisk overrasket over hvor mye kompetanse og viktig infrastruktur vi faktisk har, smiler Bjørn-Wiggo Eriksen.
Omstillingsprogrammet i Meløy har ønsket store industrietableringer. Nå bygges det et samarbeid som skal vise fram bedre alt som er fristende og lukrativt ved å velge Glomfjord Industripark.
– Det har jo med å være profesjonelle. Vi kan ikke regne med å bli valgt hvis vi ikke viser fram alt vi har!

- Nå møter vi mulige etablerere samlet, og da framstår Glomfjord Industripark og Meløy som mer profesjonelle, mener (f.v.) Bjørn-Wiggo Eriksen (INVIS), Leif Kristiansen (Yara) og Sindre Fallmyr (Bilfinger).
– Nå møter vi mulige etablerere samlet, og da framstår Glomfjord Industripark og Meløy som mer profesjonelle, mener (f.v.) Bjørn-Wiggo Eriksen (INVIS), Leif Kristiansen (Yara) og Sindre Fallmyr (Bilfinger).

Bitcoin til Glomfjord?
Fem bedrifter. Meløy Energi, Aspector ThinCom, Bilfinger, INVIS og Yara. De har vært der hele tiden, flinke på sitt. Og veldig interessert i nye, store etableringer til Meløy. Men nytt av året er samarbeidet:
– Se på de franske forretningsutviklerne som vurderer en kryptofarm med 1.000 PC-er for å utvinne den elektroniske valutaen bitcoin, begynner Leif, som er Yara’s avdelingsleder for industriparkdrift.
– Vi møtte dem samlet nå nylig, og på ett innholdsrikt besøk fikk de se alt vi har av infrastruktur og muligheter. Da kan de raskt bestemme om Glomfjord er rett sted. Og vi får vist fram det vi har å by på, fastslår han.
Yara har tomter, bygg og alt av infrastruktur, INVIS tegner og prosjekterer løsninger, Meløy Energi tilbyr kraft og fiber, Aspector ThinCom er eksperter på IKT og Bilfingers elektrikere og rørleggere klargjør og vedlikeholder bygg.

Markedsfører samlet
En så veltrimmet samordning er nytt, og ønsket av Meløy Utvikling KF. En rekke industriprosjekter er blitt utredet gjennom omstillingsprogrammet, men få viser seg realistisk å gjennomføre. Prosessene tar dessuten tid, og etablerere vurderer ofte flere steder.
– Vi benytter muligheten til å markedsføre hele regionen – hva vi har å by på av opplevelser, bosetting og kompetanse i andre bransjer, forteller Bjørn-Wiggo.
– I tillegg til franskmennene har vi møtt et koreansk selskap på samme måte. De skal starte produksjon av en type plast og presenning som er mer miljøvennlig enn PVC, og Norge er interessant, opplyser Leif.
– De har sett på lokaler i Glomfjord, og nå håper vi at de skal velge oss.

På Ørnes sitter to aktører som samarbeider med Glomfjord for å lokke nye etableringer. - Det skulle egentlig bare mangle. Å ha et sterkt og samlet miljø, at flere snakker med én stemme – dét er viktig! mener Reinert Aarseth. Markedssjefen i Meløy Energi snakker fag og utvikling med Jørgen Våtvik – leder for det kompetente IKT-miljøet hos Aspector ThinCom. De to selskapene har tilhold på Ørnes, men danner felles front sammen med Glomfjord. For å raskt vise mulige etablerere de samlede mulighetene ved etablering i Meløy. - Dette med ‘grønn kraft’ har betydning for mange internasjonale aktører. Det etterspørres, og kan brukes som et fortrinn for oss i Meløy, mener Reinert.
På Ørnes sitter to aktører som samarbeider med Glomfjord for å lokke nye etableringer.
– Det skulle egentlig bare mangle. Å ha et sterkt og samlet miljø, at flere snakker med én stemme – dét er viktig! mener Reinert Aarseth (t.h).
Markedssjefen i Meløy Energi snakker fag og utvikling med Jørgen Våtvik – leder for det kompetente IKT-miljøet hos Aspector ThinCom.
De to selskapene har tilhold på Ørnes, men danner felles front sammen med Glomfjord. For å raskt vise mulige etablerere de samlede mulighetene ved etablering i Meløy.
– Dette med ‘grønn kraft’ har betydning for mange internasjonale aktører. Det etterspørres, og kan brukes som et fortrinn for oss i Meløy, mener Reinert.

Denne saken er hentet fra desemberutgaven av Ny Næring, profileringsbladet for regionens næringsliv. 

Facebook Kommentar