Profilen, Jonas Skaret.

Profilen: Jonas Skaret

Alder: 31 år
Stilling: Maskinfører
Bedrift: Reipå Knuseri
Familie: Gift med Marie Mesøy Sleipnes, har sønnen Petter på 1 år. Sønn av Borghild og Jarle Skaret på Meløya. Bror til Ellinor og Lotte.

– Hvordan er det å jobbe i Reipå Knuseri, Jonas?
– Nå har jeg jobbet her i nesten to og et halvt år, og jeg stortrives i jobben. Det er varierte arbeidsoppgaver, og jeg kan brukes litt over alt siden jeg har lov til å kjøre det aller meste av maskiner og kjøretøyer. Likevel er det nok gravemaskina som er favoritten.

– Hva er det beste med den jobben du har?
– Dette er drømmejobben for meg. Da jeg fortalte en kompis av meg at jeg hadde begynt å kjøre gravemaskin, reagerte han med å spørre om jeg fikk betalt for det også. Å sitte bak spakene på en stor gravemaskin ER faktisk like morsomt som det ser ut som.

– Hva driver du med akkurat nå?
– Akkurat nå for tiden kjører jeg mobilkran på et anlegg i Namsskogan i Nord-Trøndelag. Vi skal fjerne en jernbaneundergang på E6 og bygger ny bro som skal føre trafikken over jernbanen i stedet. Jeg har ikke kjørt så mye mobilkran før, så dette en god erfaring for meg. Det er et veldig fint jobboppdrag, men jeg liker egentlig ikke pendlingen så godt. Det var lagt opp til fjorten dagers turnus, men jeg syntes det ble for lenge å være borte fra kona og sønnen, så nå jobber jeg sju dager, før jeg tar sju dager fri.

– Hvilken bakgrunn har du?
– Jeg har vokst opp på gård på Meløya, og har alltid hatt stor interesse for store maskiner, som traktor og gravemaskin. Etter videregående skole begynte jeg i Forsvaret. Der trivdes jeg godt og ble værende i nesten ti år. I løpet av disse årene tok jeg befalsutdanning og flere kurs som jeg drar nytte av i dag, som blant annet vogntog, mobilkran og diverse anleggsmaskiner. Jeg jobbet i ingeniørvåpenet og var instruktør på store kjøretøy, blant annet på Leguan Brolegger. Arbeidsplassen min var i Indre Troms da jeg ble kjæreste med Marie, og begynte å pendle mellom Meløy og jobben. Det gjorde jeg i ett år, før jeg bestemte meg for å flytte hjem til Meløy, og søkte derfor jobb på Reipå Knuseri.

– Og hva gjør du på fritiden, Jonas?
– Vi kjøpte oss hus i Spilderdalen på Ørnes for et par år siden, og driver med oppussing av dette. Så da går det aller meste av fritid til dette. Ellers bruker jeg tiden min på familien, Marie og Petter.

Denne saken er hentet fra novemberutgaven av Ny Næring, reklamebladet for næringslivet. 

 

Facebook Kommentar