Politiet: -Dramatisk!

Hendelsen torsdag kveld, der politiet måtte løsne skudd for å avbryte en dramatisk hendelse som utspant seg på Selstad/ i Glomfjord, er av de sjeldne i Meløy.

Det var ved 18.30 tiden torsdag kveld politiet fikk første melding om at en naken og blodig mann forsøkte å ta seg inn i flere hus på Selstad. Mannen stjal deretter en bil og kjørte mot Glomfjord, der en sivil patrulje forsøkte få kontroll på bilen, uten å lykkes. Da mannen kjører inn i ei blindgate, beslutter politiet å sette bilen ut av spill. Aksjonen endte med at politibilen selv ble påkjørt flere ganger, før politibetjentene kom seg ut og fikk avfyrt varselskudd. Få minutter etter blir mannen pågrepet.

Lensmann Jim Kristiansen opplyser til Framtia at gjerningspersonen fremstilles for varetektsfengsling i dag fredag. Kriminaltekniske undersøkelser ved tre bopeler på Selstad og en i Glomfjord er nå avsluttet, og Meløy lensmannskontor fortsetter etterforskningen i samarbeid med Felles etterforskningsenhet i Nordland.

– Opplevelsen på Selstad, der gjerningspersonen forsøkte å ta seg inn på tre ulike adresser, opplevdes veldig skremmende. Beslutningen om å bevæpne patruljen, foreta en tvangsmessig stans og avfyre skudd, sier noe om hvor alvorlig politiet ser på hendelsen, sier Kristiansen.

To polititjenestemenn er bekreftet lettere skadd etter aksjonen.

 

Facebook Kommentar