Hoveddelen av sin yrkeskarriere har Per Nymo jobbet for Ken-Henry Solhaug i Meløy. Så, etter fem år som pendler i Secora, er han nå over i ny pendlerjobb, hos Moldjord Bygg og Anlegg.

Pendler-Per skal arbeidslede

Fem timer kjøring for å komme hjem til helg. – Dét går helt greit, det er dét jeg er vant til, sier Halsa-mannen som har fått seg ny pendler-jobb.

Per Nymo (53) har brukt mars og april til å bli varm i sin helt nye jobb. Hos Moldjord Bygg og Anlegg.
– Jo, den krever vel ganske mye – både på behandling av folk og på å passe på at det økonomiske går i pluss.
– Men det er en jobb jeg liker. Spesielt å få møte masse fantastiske folk, flinke folk, understreker han.

Langt, men greit
Anleggsleder er nemlig hans nye stilling hos hans nye arbeidsgiver. Som innebærer litt av hvert, blant annet at kjøreturen hjem til kona i helgene blir hele fem timer hver vei, storparten av dette året.
– Nå skal jeg være anleggsleder på et stort prosjekt på Oppeid i Hamarøy. Da jobber jeg lange dager fra mandag til torsdag, og så er det hjem til Halsa.
– Og dét er jo et stykke…?
– Joda, men det går helt fint. Det er dét jeg er vant til, sier den sindige karen, som er typisk veteran i bransjen.
I forbindelse med at stor-entreprenøren Secora, hans tidligere arbeidsgiver, mistet en stor kontrakt på vedlikehold av fergeleier i Nord-Norge, snuste Per på andre jobber. En kontakt med Moldjord Bygg og Anlegg førte til jobbintervju, og vips, der var byttet gjort.

Det er helt klart en fordel at jeg har jobbet så lenge som tømrer og anleggsarbeider selv – jeg vet jo veldig godt hvordan jobben skal gjøres.
Per Nymo

Viktig erfaring
– Prosjektet på Oppeid er utvidelse av butikk og bygging av leiligheter. Vi skal lede prosjektet, og da blir det min jobb å koordinere underleverandørene – se til at de gjør det de skal til rett tid. Det er viktig å kunne prate godt med folk – det er fort gjort å bli misforstått og tatt for å være vanskelig, smiler han.
– Men ja, det er mye som står på spill og mange viktige beslutninger som skal tas underveis. Så det er viktig å vurdere ting både én og to ganger. Det er helt klart en fordel at jeg har jobbet så lenge som tømrer og anleggsarbeider selv – jeg vet jo veldig godt hvordan jobben skal gjøres, forteller Per.
En erfaring som garantert veide tungt da Moldjord Bygg og Anlegg ville ha ham på laget som viktig anleggsleder.

Hos Solhaug, lenge
Oppvokst og alltid bosatt på Halsa, altså. Etter grunnskolen tok han et års hyre på fiskebåten til onkelen, før turen gikk til Melbu og toårig utdanning som tømrer, så godt som samtidig med en velkjent, lokal skikkelse – fortsettelse følger. Hjem til Meløy og et år hos Leif Brun & Sønner, så militæret, så innom byggevirksomheten til Tormod og Karl Kildal…..
– …og så ble jeg med da Ken-Henry Solhaug startet sitt byggefirma i 1986. Første oppdrag var Svartiskroa i Holandsfjorden, opplyser Per.
Herr Solhaug var altså den nevnte, lokale skikkelsen. Og Per ble med på Solhaug-byggingen, faktisk i over 25 år, til han ble Secora-mann for fem år siden. Nå har altså pendleren fått lederjobb i en bedrift som har ansatte i de fleste av Saltens kommuner. På privaten har Per fire barn i alderen 15-35 år, og ni barnebarn.

Denne saken er hentet fra Ny Næring, profileringsbladet for regionens næringsliv, utgitt 2. mai 2018.

Facebook Kommentar