Dette var i nyhetsbildet for ti år siden

Liten tid til å være kjærester, dårlig nattesøvn, barn som krever all oppmerksomhet. I Framtia’s niende utgave møtte vi dem som ville hjelpe unge Meløy-par å berge forholdet etter den første barnefødselen.

– Det kan virke som de fleste førstegangsfødende på et tidspunkt går fra hverandre. Det vi vet, er at 50 prosent av alle inngåtte ekteskap blir oppløst, og enda flere samboerskap. For de yngste parene er nok tallet betydelig høyere, sa Anne Brit Mesøy til Framtia

Sammen med Kristin Moen og Inge Solbakken inviterte hun nemlig til samlivskurs. Meløys ferske lokalavis møtte også to par i målgruppen – Ørjan Johannessen/Line Rasmussen og Ståle Andersen/Marlene Bjørklund.
– Vi er ganske bevisst på at trøkken vil avta, det er ikke nattevåking over en veldig lang periode. Men tar man seg ikke tid til hverandre, sklir man fra hverandre, sa de fire til oss.


I denne februar-uka for 10 år siden var vi også på folkemøte om et mulig tunnelprosjekt fra Eidbukt til Spildra i Nordre Meløy. Statens vegvesen var tydelig: ingen penger de kommende 10 årene, og daværende ordfører Arild Kjerpeseth (Ap) innrømte at man nå måtte se på muligheten for å kreve inn bompenger.


Et hyggelig minne er også artikkelen om Mette Solheim, opprinnelig fra Tysfjord men bosatt i Meløy fra første halvdelen av 1990-tallet. Mette er første og fremst kjent som lærer ved Meløy videregående skole, men har også i en periode vært daglig leder for nettopp Framtia. I Tormod Anmarkrud’s artikkel stilte Mette opp til fotografering på sin kjære Honda CBR 1100XX.

I Framtia’s Galleri Meløy denne uken i 2008 ser vi ellers et artig bilde fra Glomfjord. Dette var nemlig før eiendomsutvikler John Martin Berglund i Bodø kjøpte den gamle yrkesskolen i Glomfjord – der hvor det også hadde vært mekanisk verksted. Etter noen uavklarte år med forfall totalrenoverte Berglund bygget, som i dag er base for Rema 1000.

Facebook Kommentar