Jørgen Heen Andersen har blitt fast skiftleder i fullgjødselfabrikken.

Ny skiftleder i fullgjødsla

Jørgen Heen Andersen er bare 31 år, men har allerede vært hele 14 år på samme skiftet i fullgjødselfabrikken til Yara.

Det siste året har han vært fungerende skiftleder, men overtar nå på fast basis.

Veteran
– Jeg begynte som lærling i kjemiprosess på dette skiftet i 2004, og har jobbet her siden da, med unntak av ett år i militæret i 2007/2008.
Siden han begynte har det vært en del utskifting av folkene på skiftet, og 31-åringen begynner selv å bli en av veteranene.
– Vi har en 58-åring her som har vesentlig mer erfaring enn meg, og det er jo bra, smiler Jørgen.

Kontorist
Jørgen hadde stilling som skiftleder-avløser (tidligere OUA – operatør med utvidet ansvar) da han steppet inn som skiftleder for ett år siden. Å være skiftleder er primært en kontorjobb, og overgangen til kontorlivet var en utfordring for ham.
– Ja, men jeg følte det var på tide å komme seg videre og prøve noe nytt, å utvide erfaringsområdet og få mer faglig ballast. Da jeg ble skiftleder-avløser fikk jeg god opplæring i oppgavene som skiftleder, og trives godt med jobben.

Skiftarbeid
Som trebarnsfar merker Jørgen at skiftarbeid kan være slitsomt av og til.
– Det byr på noen ekstra utfordringer å planlegge familielivet, når man har små barn og jobber skift. Særlig i overgangen fra nattskift til dagskift får man et slags jet-lag en stund. Men jeg trives kjempegodt med jobben jeg har. Jeg hadde ikke vært her i 14 år ellers, ler han.
Nå ser han fram til å arbeide som skiftleder, og utvikle seg videre innen Yarasystemet.

Facebook Kommentar