Fem år etter etableringen foretar Norwegian Crystals investeringen som skal gjøre bedriften til den største monowafer-produsenten utenfor Asia. Nå lages planene for hvordan man skal rekruttere over 50 høyt kompetente medarbeidere til fabrikken i Glomfjord.

NÅ STARTER 50-JOBBEN

– Om det blir vanskelig å rekruttere minst 50 nye medarbeidere? Vet du, dét bør egentlig gå veldig bra! sier personalsjefen hos raskt-voksende Norwegian Crystals i Glomfjord. Og nå skal du få begrunnelsen hans.

21. desember 2017, klokka 11.00: inne i møterommet presenterer ordfører Sigurd Stormo og NCs fabrikksjef Cato Lund for media den beste næringslivsnyheten på trolig 10 år i Meløy. Her ute i kantina er det personalsjef Anders Strøm som fører ordet:
– Fabrikken skal bygges ut for 700 millioner kroner, og dét betyr minst 50 nye ansatte! sier personalsjefen foran staben.
I dag, om lag tre måneder senere, møter vi Anders for å snakke om hvordan jobben skal gjøres. Altså å rekruttere minst 50 nye og meget kompetente medarbeidere:

Daglige henvendelser
– Jeg regner med at det er blitt om lag 60 nye når prosessen er gjennomført. Og totalt kan dette bety minst 100 nye arbeidsplasser i Meløy, mener han.
– Tror du at rekrutteringsjobben blir vanskelig?
– Vet du, dét bør egentlig gå veldig bra! Hver eneste dag får vi henvendelser fra mennesker som vil jobbe her. Tidligere har det kommet mange søknader på ledige stillinger, og dét var i perioder da det var tøffere å rekruttere enn nå. Bedriften er mer kjent nå, og det er sterkt fokus på fornybar energi i verdenssamfunnet.
– Men ja, det er klart at dette arbeidet vil kreve mye tid og ressurser framover, understreker han.

Miljøet trekker
De over 50 nye skal ikke inn over natta, men i løpet av to år, og i takt med 700-millionerutbyggingen. Nye lærlinger i flere fag, lokale folk med solenergi-erfaring, folk med annen prosessbakgrunn. Skiftledere, teknikere og ikke minst operatører.
– Og selvsagt ønsker vi at folk som opprinnelig er fra Meløy skal søke og så flytte hjem. Men også folk som ikke har forankring her, og der jobber vi på en spesifikk måte, opplyser Anders.
Straks mer om dét. Men altså: stor interesse for NC før en eneste utlysning er kommet ut!
– Dette er et miljø med stor kompetanse – her har man jobbet med solenergi siden tidlig på 1990-tallet. Selv om vi sånn sett ligger litt desentralisert til, så ser vi at mange ønsker å komme hit for å jobbe.

Til universitetet
Prosjektdirektøren er allerede på plass, en ny skiftleder, en IKT-medarbeider, forretningsutvikler og noen justeringer av enkeltstillinger. Men det er først nå det begynner for alvor.
– Eksempel på langsiktig jobbing: i slutten av denne måneden holder jeg et foredrag ved NTNU i Trondheim. Da møter jeg diplom- og mastergradstudenter. Det jeg da gjør, er rett og slett å orientere dem om muligheten for å søke sommerjobb som operatører i NC, slik at vi kan vise fram for dem hva Meløy-området har å by på av bolig, fritidsmuligheter og spennende utfordringer på jobb.
– For mange av dem som ikke har en relasjon til plassen fra før, er nok Meløy bare nok en prikk på kartet. Men, vi kan tilby dem en høyteknologisk bedrift. Og, viser dem alt det du ikke får ved å bo i en by. Sommerjobb-måten har vi brukt i to år nå, og vi oppsøker universitetsmiljøene. Flere ringer tilbake for å få nok en sommer.

Norwegian Crystals står foran stor-utbygging, og stor-rekruttering. Her ser vi deler av ledergruppa samlet, fra venstre Arnstein Jensen, Cato Lund, Therese Tindvik, Sissel Norum og Raymond D. Jensen.
Anders Strøm

NC ønsker å bety økning
– Veldig spennende og flott dersom vår utbygging kan bety noe for folketallet i Meløy-regionen. Kult hvis de som flytter hit er en miks av single og familiefolk. For hvis 50 nye industriarbeidsplasser hos oss kan generere over 100 nye arbeidsplasser for Meløy, kan det kanskje bety over 200 nye innbyggere til kommunen? håper Anders Strøm.

NC ønsker primært fastboende
– Vi ønsker primært at de vi ansetter, ikke skal pendle fra andre kommuner. Når folk bosetter seg her, betyr det mer langsiktighet for oss. Vi skal ikke ekskludere de som vil pendle, men ønsker å gjøre vårt for at de velger å bo i Meløy, sier personalsjefen.

NC trenger flest operatører
– De fleste av de 50 vi skal ansette blir operatører i produksjon og vedlikehold, altså i de verdiskapende leddene. Kanskje blir det 1-2 fler i administrasjonen, men ledelsen skal ikke bygges ut. Om lag en femdel av de nye skal fylle stabsfunksjoner i forhold til produksjonen, opplyser bedriften.

NC er én av få
– Solenergi vokser enormt, men Asia har 99 prosent av markedet. Vil du jobbe som metallurg i Europa, er det Norge og Russland som har produksjon av mono-ingot, og i Norge er det bare Norsun, Scatec Solar, Elkem og oss innen PV-industrien. Så ja, jeg tror på god interesse, sier Anders.

Neppe bolig-trøbbel
– Vi har tidvis leid leiligheter de fire årene vi har hatt drift, og det å finne leiligheter og hus har ikke vært problematisk. Det skal sikkert lite til av endring før det går fra overskudd til underskudd på boliger, men jeg tror dette vil gå greit for våre nye ansatte, mener han.

Facebook Kommentar