- Jeg har alltid likt å jobbe med barn og unge, og jeg savner allerede elevene, innrømmer Aina Nilsen, nybakt pensjonist. Våre bilder er tatt under skoleledelsens nylige avslutningsmarkering for henne og Bjørn Valter Hansen. Her takkes de av av kollega Jimmy Tobiassen. Foto: Edmund Ulsnæs

MVS mister mamma

‘Mamma’ Aina Nilsen er blitt pensjonist og takker for seg ved Meløy videregående skole. Dét synes hun ikke er helt enkelt.

– Det er litt godt å bli pensjonist, men litt tøft på samme tid. Jeg savner jobben og kollegene, og spesielt elevene, innrømmer hun.

Mamma slutter
En nokså lang pendler-karriere er altså over. Aina Nilsen har passert 66 år, og nå er det slutt på dagpendlingen siden 1992 fra Nordarnøy til Øya på Inndyr.

– Joda, de kaller meg mamma. Jeg blir veldig bundet til elevene, sier den humørfylte damen på kontor, sentralbord, elevmottak.
– Og så har jeg i alle årene mine her vært assistent, der jeg har fulgt opp enkeltelever spesielt. Det å jobbe med barn og unge gir meg så mye. Jeg har alltid likt det, fastslår hun.

Sammen med ektemannen Bjørnar Nilsen har hun altså i en årrekke reist en god halvtime til havs hver dag for å komme til jobben ved den videregående skolen. Før i verden med ferga, de senere årene med ‘Elias Blix’ og nå ‘Femris’. Men ikke nå lenger, for Aina.

Aina Nilsen

Ikke helt ferdig
– Ute på Nordarnøy har jeg hele tiden jobbet litt i barnehagen, og jeg skal fortsette litt der, som vikar, smiler hun.
Aina valgte Fredheim folkehøgskole på Rognan etter grunnskolen, og så handelsskole i Bodø, før butikkjobb hjemme på Nordarnøy og så det samme i Trondheim. Deretter kontorjobb hos Karl Vikan AS og noen år i Bodø, før familien flyttet hjem til Nordarnøy i 1979.

– Her har jeg både kjørt bokbuss, drevet kurssenter på Krokholmen, vært hjemmehjelp og lærer og drevet eget firma innen telefonsalg og med torskeoppdrett i NAP Marine, tar hun oss gjennom et rikholdig yrkesliv i tillegg til 80-prosentstillingen ved Meløy videregående skole.
Aina og Bjørnar har barna Tanja (f. 1975), som er lærer i Bodø, og Bjørn Harald (f. -79), som er utdannet politi og bosatt i Bergen.

Facebook Kommentar