Som leder er Cato Lund opptatt av å flytte avgjørelser og problemløsning dit det hører hjemme – ut i produksjonen, nær hendelsen. Nå skal han lede en knalltøff vekstperiode som skal gi Norwegian plussresultater etter fem år med heftig minus.

Lederen: Cato Lund, Norwegian Crystals

Vi skal gjennom en kulturendring. Heldigvis har vi en stab som er vant til endringer og takler det bra.
Cato Lund

Waferprisene faller fortsatt, og kostnadskutt-racet har vært heftig. Men nå kommer: 144 nye smelteovner, 50 prosent vekst i staben og firedobling av produksjonen. Den som endelig skal gjøre Norwegian Crystals til god og stor butikk.

Norwegian Crystals-sjefen om:
* Tøff bransje og knalltøff vekst

* Kravene til operatørene
* Hvordan Kina skal slås

– Når det oppstår et problem ute i produksjonen er man flink til å la det eskalere opp i kontorene, til bedriftsledelsen. Slik er det i veldig mange industribedrifter, innleder Norwegian Crystals entusiastiske fabrikksjef.
– Slik skal ikke vi tenke. Det er ute i produksjonen, nær hendelsen, at kompetansen er – den som skal løse problemet. Sender man problemet oppover, oppstår det raskt en flaskehals. Og ingeniøren, han må ut av kontoret og inn i fabrikken til operatørene – det er der det foregår! fastslår Cato Lund.

Ut i fabrikken
Og med den begynnelsen har han langt på vei oppsummert sin egen lederfilosofi. Fabrikksjefen har nemlig klippetro på at han har verdens beste operatører, i en hverdag der et produkt i verdensklasse er det eneste som teller.
– Men et godt lag trenger også en trener, og han kan ikke sitt på tribunen (les: kontoret). Han må ned på linja og gjør jobben sammen med spillerne! fortsetter han.
– Jeg er ute i fabrikken flere ganger om dagen og snakker med folk. Men jeg skal bli flinkere – målet mitt er å være 40 prosent av tiden min ute i fabrikken sammen med operatørene.
Cato Lund stiller som vanlig til intervju med masse på hjertet og stort smil. Med god grunn. I 2018 er det positive koket voldsomt rundt Meløys egen solenergi-bedrift. Hele 144 nye smelteovner er bestilt, produksjonen skal firedobles de neste to årene, staben på om lag 100 skal vokse til over 150. Og som toppen på kransekaka: utnevnelsen til ‘Årets bedrift’ i Meløy, under det nylige Meløyseminaret.

Må være best
– Men, vi er i en knalltøff bransje, og det blir knalltøft å oppnå den veksten vi skal gjennom. For ikke bare skal vi bygge om og firedoble produksjonen, vi skal også gjennom en slags industriell revolusjon de neste årene, fastslår han som overtok fabrikksjef-jobben omtrent på denne tiden i fjor.
Cato bruker ord som ‘big data’ og ‘cyber’ og ‘industri 4.0’. For, nemlig: på ‘vanlig’ automatisering, robot-teknologi, effektiv etterbehandling av ingoter – der er Kina like gode, kanskje bedre. Men:
– På driften av ovnene, å få størst mengde superren kvalitet ut av smelten vi legger inn – det er der vi skal være best, fortsetter han.
– At vi bruker de enorme datamengdene vi samler inn til å lære maskinene å forutse og varsle endringer, lenge før det er synlig med det menneskelige øye. Der skal vi bli best. Vi bruker teknologien, ‘big data’, til å øke produksjonen vår.

Kan kutte enda mer
Det er rett og slett denne økningen alt dreier seg om i Norwegian Crystals nå. Prisene har nemlig fortsatt å falle, senest til godt under 70 amerikanske cents for en monowafer. Og da, siden dette tilsvarer noenlunde dagens variable kostnad pr. wafer, er det en sterk volum-økning som skal gi lavere enhetskostnad. Og deretter pene pluss i driftsresultatet, etter at de fem første driftsårene riktignok har gitt heftig omsetningsvekst, men også heftige minus i driftsresultatene.
– Det er gjort veldig mye bra på kostnadsreduksjon til nå. Men, det som er ekstra hyggelig er at vi nå ser at det fortsatt er store ting vi ikke har gjort.
– Ja, dette dreier seg om å utnytte teknologi. Og ikke bare dra ingoten raskt gjennom ovnen, men også feilfritt og uten tap. Det er da vi drar nytte av operatører som til fingerspissene er oppdatert på teknologi-bruk.

Det er ute i produksjonen, nær hendelsen, at kompetansen er – den som skal løse problemet. Sender man problemet oppover, oppstår det raskt en flaskehals.
Cato Lund

Endrer kulturen
I vår står de viktige oppgavene i kø for den hardtarbeidende lederen og hans hardtarbeidende stab. For eksempel at all produksjonsledelse flyttes til og foregår på…..gulvet i produksjonen. Der foregår møter, der er tavlene, der er staben som ‘eier’ utfordringene.
– Vi skal gjennom en kulturendring. Heldigvis har vi en stab som er vant til endringer og tackler det bra, mener Cato.
Som snart kan ønske de første båtlastene velkommen med 144 ovner, som skal installeres i tillegg til de 66 fabrikken har i dag. Og derfor omfattende ombygging av lokalene og infrastrukturen. Norwegian Crystals har allerede finansiert ovn-kostnaden, nå skal resten av 700-millioner-investeringen på plass.
– Så har vi sagt at vi ikke skal gi oss med denne ene fabrikken – vi ønsker å doble den nye produksjonen på nytt igjen. Men dét er ikke blitt en plan ennå, det er bare en visjon, smiler han.

Cato Lund (46)
 Opprinnelig fra Sulitjelma, tok elektrofag ved Fauske videregående skole og ble deretter lærling hos Salten Kraftsamband (SKS) samme sted. Deretter jobbet Cato i fem år for Svalbard Samfunnsdrift med høyspent og lavspent strøm, før turen gikk tilbake til SKS som energioperatør med ansvar for drifting og forbedring av vedlikeholdsstyringen i ulike kraftverk. Her videreutdannet han seg i ingeniørfag og ledelse. Senere ble han ansatt som leder i elektroavdelingen hos Store Norske Spitsbergen Kulkompani på Svalbard, der han ett år senere ble teknisk sjef og deretter produksjonssjef, med viktig ansvar for forbedring og rasjonalisering av driften på Svalbard. Cato Lund tiltrådte som fabrikksjef hos Norwegian Crystals i juni i fjor, etter en periode i samme stilling hos Sibelco Nordic i Alta.
Norwegian Crystals AS (NC)
 Monowafer-produsenten ble etablert 4. juli 2012 av tidligere Meløy Næringsutvikling-sjef og ScanWafer-etablerer Reidar Langmo (f. 1954). I 2013 kjøpte selskapet den tidligere mono-fabrikken fra bostyret etter REC Wafer-konkursen, og startet produksjon av monokrystallinske ingoter, som igjen sages til wafere hos utenlandske leverandører. Selskapet besluttet i desember i 2017 å firedoble dagens produksjonseffekt fra fabrikken, og investerer om lag 700 millioner kroner i ombygging og utvidelse av smelteovn-parken fra dagens 66 til 200 ovner. Utvidelsen gjennomføres i år og neste år og betyr minst 50 nye arbeidsplasser i bedriften. Største eier i NC er Amsterdam-baserte Global Cleantech Capital (kontrollerer 34 prosent), Oslo-baserte Energy Future Invest AS (14,3 prosent) og Langmo’s eget selskap Rebelijo AS (11,6), mens Gøran Bye er administrerende direktør og Cato Lund fabrikksjef i Glomfjord. NC omsatte i 2016 for 223 millioner kroner, og har i dag noe over 100 ansatte, inkludert fem lærlinger.

Denne saken er hentet fra Ny Næring, profileringsbladet for regionens næringsliv, utgitt 2. mai 2018.

Facebook Kommentar