Marita Martinussen måtte i år håndtere rekordstor søkning til skoleavdelingen hun leder på Inndyr. - Men jeg er veldig fornøyd med at vi har fått tak i så mange solide folk, når vi trengte flere lærere! sier hun, og viser fornøyd fram to av dem, nemlig Kjell Atle Andreassen (t.v.) og August Vik.

Laget er sterkt styrket

– Fantastisk å ha fått så mange nye og bra folk med på laget vårt! smiler Marita Martinussen.
Rekordmange unge søkte seg til Meløy videregående skole på Inndyr i sommer, og godt støtteapparat er viktig. Nå viser studierektoren fram to av de ni helt nye og faste i staben. Nemlig 46-årige Kjell Atle og 24-årige August.
– Jeg tror jeg har norgesrekord i lang sommerjobb! gliser Kjell Atle Andreassen.

En lang sommer
Etter å ha utdannet seg i fiskeri- og næringsmiddelfag i Bodø i enda yngre dager, skulle han ut i verden til fiskeindustrien. Men først bare en liten sommerjobb for Gildeskål Forskningsstasjon på hjemstedet Inndyr…
– Og den sommerjobben varte i 18 år!

Tiden som driftstekniker hos Gifas fram til i fjor høst utgjør nemlig hoveddelen av Kjell Atle’s yrkeskarriere til nå.
– Så ble jeg hentet inn som lærer ved skolen på Sandhornøya – først gym og så både naturfag og mat og helse og svømming. Før jeg ble invitert til en prat her på skolen, forteller han.

Fra havbruk til lærerjobb
Praten ble til vikariat, og vikariat ble til fast jobb fra april i år. Så han som i ungdomstiden valgte mekaniske fag og fag som automasjonsmekaniker i Bodø, og så endte i havbruksnæringen, han jobber nå med opplæring. Kjell Atle er faglærer i sjømat ved skoleavdelingen på Øya, og dagpendler fra Mårnes på Sandhornøya, der han har bodd de siste 15 årene.
– Og nå har jeg begynt på pedagogikken, med studiesamlinger i Bodø. Så nå satser jeg på at jeg er blitt lærer for godt!

Mannen fra Bjørnskinn
August Vik har også rukket å endre kursen underveis, selv om han ‘bare’ er 24 år.
– Etter å ha tatt medier og kommunikasjon på Stokmarknes, gikk det opp for meg at nei, det er ikke alle som kan bli fotograf eller mediegrafiker, smiler han.
August er fra Bjørnskinn, den lille bygda ikke langt fra Risøyhamn, sør på Norges 10. største øy. Altså Andøya. Etter videregående utdanning var Sjøforsvaret neste stopp, med tjeneste som sanitetssoldat på kystvaktfartøyer. Så kom første smaken på læreryrket – August jobbet som vikarlærer på Stokmarknes.

– Og da gikk turen videre til Bodø, der jeg tok en bachelor i idrett, folkehelse og friluftsliv på universitetet, opplyser August.
Deretter søkte han, og fikk, jobb på Inndyr i nettopp denne fagkretsen. I dag er han bosatt i Storvika med samboer.

Mange nye på lærerlaget ved Meløy videregående skole på Inndyr fra i høst! Bak fra venstre Karl Arne Thomassen (vaktmester), August Vik (faglærer kroppsøving og naturbasert aktivitet), Simon Hillestad (lærling akvakultur) og Marin Sakariassen (maskinist og elevassistent). Foran fra venstre Kjell Atle Andreassen (faglærer sjømat), Veronica Alpøy Pettersen (assistent/vikarlærer fiske og fangst), Karolina Katarzyna Machowicz (kantine- og miljøarbeider) og Robert Jenssen (faglærer fiske og fangst og nautiske fag).

Vaktmester Karl
To karer fra Inndyr, også med ulik alder, er blant de andre på Marita’s ‘nye’ lag. For det første en med svært variert bakgrunn, nemlig Karl Arne Thomassen. Opprinnelig ville 45-åringen bli møbelsnekker, og tok utdanning på Rognan. Han fortsatte med fag som anleggsmaskinreparatør samme sted, og så sveisefag. Men, fortsatte som mannskap på en lokal fiskebåt, før han endte opp lengre vest, hos Røst fiskeindustri.

– Etter hvert pendlet jeg derfra til Inndyr, og jobb som matros og motormann på lokalbåten ‘Elias Blix’. Og så var det fra 2011 at jeg skulle ta ett år på øvingsbåten vår, ‘Salthammer’, som matros og motormann og elevassistent. Men der ble jeg, sier Karl Arne.
…til han fra i sommer er vaktmester ved Meløy videregående skole på Inndyr, etter at Bjørn Vater Hansen er gått av med pensjon.

Lærlingen tok fast-jobb
Sistemann ut i denne presentasjonen blir Martin Sakariassen, ekte Inndyr-gutt. Martin er 21 år, og har bak seg en grundig Øya-utdanning, der hvor han nå har fått seg fast jobb.
– Joda, først tok jeg vg1 naturbruk, før vg2 fiske og fangst og læretid og fagbrev i fiske og fangst. Så gikk jeg på med akvakultur og læretid ved praksisanlegget her ved skolen. Men, halvveis i den læretiden bestemte jeg meg for å søke som maskinist på ‘Salthammer’, der jeg også er elevassistent. Den jobben fikk jeg på sensommeren i år, opplyser Martin.

Facebook Kommentar