To unge fagarbeidere som nå får fast jobb i Bilfinger er Veronika Skjellstad (23) bildet) og Tine Korsnes (28). Veronika kommer fra dobbel fagbrevutdanning i bedriften, mens Tine gjør overgang fra Meløy Elektro.

Laget endres

Våren 2018 ble våren for mange bytter på laget til Bilfinger. Mange ut, mange inn – kabelen legges i hele sommer.

Noen tar ut velfortjent pensjon etter lange karrierer i bedriften, mens andre søker nye utfordringer. Dermed er det blitt en del endringer i lagoppstillingen til vedlikeholdsleverandør Bilfinger akkurat denne våren. Ny Næring har oversikten.

Tine Korsnes . Foto: Edmund Ulsnæs

Takket for seg
Først tre karer som har hatt lange og arbeidsomme karrierer og takker for seg av helsemessige årsaker. Fagarbeiderne Harald Bjerga, Odd Nikolaisen og Jan Bertheussen har alle blitt takket av på ulike tidspunkter i vinter og vår. Mens Alan Shave, kjent fjes i bygg-avdelingen, han er blitt 62 år, og valgte å gå av med afp-pensjon 30. april i år. Per Arne Stark sluttet 30. juni, mens Jan Roger Krokstrand og Thomas Pedersen, de så du kanskje artikler på i Ny Næring i mai – Jan Roger er blitt INVIS-mann og Thomas tok nye utfordringer i Statkraft.

Nye utfordringer
Litt lengre enn til Fykan reiste Birger Haftor Nilsen. Den tidligere fagkoordinatoren på mekanisk verksted sluttet hos Bilfinger i februar, og bor nå i Bodø med jobb for bedriften Vikan Sveis, der han er teknisk koordinator og HMS-ansvarlig. En annen tidligere fagkoordinator, Henrikke Fagerli på automasjon og elektro – jeg sier ikke mer om hennes nye jobb her – les heller intervjuet med henne på side 4. Mens elektroingeniør Sindre Fallmyr, han har fra juni meldt overgang til  Bravida, som har egen avdeling i Meløy, og Rune Knudsen, tidligere fagarbeider på verkstedet, er blitt operatør hos Norwegian Crystals. Tidligere har vi meldt at Vidar Wallmann er blitt Forsvarets mann i Novika, og til Gildeskål har også Geir Johnny Fagerli dratt – elektrikeren jobber nå for Gildeskål kommune.
– Nå er vi midt i prosessen der vi ansetter nye folk, og har gjennomført ganske mange intervjuer, opplyser administrasjonssjef May Venke Vangen.

Laget skal bygges
– Nøyaktig hvor mange ansettelser gjør, er litt opp til kandidatene. Finner vi de rette, så ansetter vi – her er det mye som spiller inn. På grunn av revisjonsstansen hos Yara er vi ikke helt i mål med dette, men målet er at alle jobb-tilbud skal være sendt ut fra oss den første uka i juli.
Men hun kan allerede røpe at to unge fagarbeidere er klar for videre karriere i Bilfinger. Veronika Skjellstad, som etter fagbrev som automatiker nå fullfører det samme som elektriker, har fått fast jobb. Mens Patrik Johansen, som vi møtte i forrige utgave av Ny Næring, gjør som Veronika – automatikeren går løs på fagutdanning som elektriker.
– Og så har Tine Korsnes takket ja til jobb som elektriker hos oss, avslutter May Venke gjennomgangen.
Tine tok fagbrevet i fjor, og kommer fra jobb hos Meløy Elektro.

Denne artikkelen er hentet fra juni-utgaven av Ny Næring, reklamebladet for regionens næringsliv. 

Facebook Kommentar