Nå slår vi oss sammen! Fra årsskiftet blir to lokalaviser til én i Meløy, Gildeskål og Rødøy, når Meløyavisa og Framtia slår seg sammen. Fra venstre på bildet: Edmund Ulsnæs, Hilde Kvammen, Rune Meosli, Ellinor Skaret, Ingunn Dahle, Bente Haldorsen, Hanne Hammernes, Ann-Kristin Ytresand og Brynhild Hegge Sørgård. Foto: prikkeoverien

Kjære Meløyavisa-leser! Kjære Framtia-leser!

Etter 32 innholdsrike år med Meløyavisa, de siste 10 med konkurrenten Framtia på banen, kan vi nå i samarbeid presentere spennende endringer i avismarkedet i Meløy, Gildeskål og Rødøy. Vi slår nemlig de to avisene sammen til én!

Vi er stolte over at vi sammen har gitt dere lesere et avistilbud som er blitt lagt merke til i hele landet. For da Framtia ble etablert i 2008, hadde regionen plutselig to lokalaviser pluss regionavisa Avisa Nordland – dét er sjelden kost, nesten uansett hvor du bor i Norge. For deg som er glad i lokalt lesestoff, har Meløyavisa og Framtia gitt deg et utvalg helt utenom det vanlige, og vi håper du har satt pris på mangfoldet!

Nå nærmer imidlertid tiden seg der redaktør og hovedeier i Meløyavisa, Bente Haldorsen, skal gå av med pensjon. Etter snart 32 årganger med spennende avisdrift, sterkt samhold og mye hardt arbeid, ønsker også hennes ansatte nå å bruke tiden annerledes. Vi i disse to mediebedriftene legger heller ikke skjul på at konkurransen har tatt på kreftene. For mens avis-rikdommen først og fremst har vært positiv for dere lesere og annonsører, har det i et lite marked ikke vært enkelt for noen av oss å oppnå pluss i regnskapene.

Når pensjonsavgang nå står for døren, har Meløyavisa og Framtia vært opptatt av å finne en løsning som er best mulig for dere som er våre trofaste lesere. Vi vet at dere elsker lokalavisen, og vil at dere fortsatt skal ha rask og lett tilgang til de lokale nyhetene – både de harde og de myke – og ikke minst lese om våre møter med alle de flotte menneskene i regionen vår. Dermed velger vi i samarbeid å slå sammen de to avisene til én avis – en avis som kan oppnå litt tryggere drift enn vi har klart hver for oss i disse 10 årene. Dagens eiere av Meløyavisa skal også eie en tredel av den sammenslåtte avisen, og får egen plass i selskapets styre.

Med denne sammenslåingen lover vi deg en livskraftig formidler av lokale nyheter, både på nett, i sosiale medier og i ukentlig papiravis. Vi skal jobbe hardt for å være både raus, kritisk, støttende, overraskende og ikke minst oppdatert. Akkurat som innbyggerne i Meløy, Gildeskål og Rødøy fortjener!

Bente Haldorsen                                                       Ingunn Dahle
Redaktør Meløyavisa                                               Redaktør Framtia

Facebook Kommentar