Kristian Haukalid (36) kommer ‘hjem til Yara’ når han begynner som ny vedlikeholdsleder og automasjonsingeniør 7. mai.

‘Hjem’ til Yara

Kristian Haukalid (36) kaller seg en ekte ‘hydro-unge’ og mener han kommer hjem til sine egne, nå når han skal begynne som ny vedlikeholdsleder i Yara.

Helt siden guttedagene i Glomfjord har Kristian hatt småjobber for Hydro og senere Yara. Med mor og far på fabrikken, og en bestefar som drev gartneriet der gjødsla ble testet, har han sterke forbindelser til Yara-fabrikken. Det var derfor helt naturlig å søke jobben som automasjonsingeniør og vedlikeholdsleder her.

Startet i Hydro
– Hydrofabrikken var en fin plass å få sin første arbeidserfaring. Jeg hadde alle mine sommerjobber der, og senere ble jeg automasjonslærling i fullgjødselfabrikken i starten av 2000-tallet, sier han.
Etter dette avtjente han førstegangstjenesten som elektriker i Kystvakta, før han kom tilbake til Glomfjord igjen.
– Da fikk jeg etter hvert jobb som automatiker i SiTech, og ble der i to år før jeg flyttet til Bodø for å jobbe i Rapp Hydema.

Mer utdanning
Mens han jobbet i Bodø kom lysten på mer utdanning, og han bestemte seg for å ta ingeniørstudium innen automasjonsfaget i Trondheim.  Under utdanningen fikk han avtale med BIS Production Partner, og da han var ferdig fire år senere, kom han nok en gang tilbake til Glomfjord – som prosjektingeniør for firmaet som etter hvert ble hetende Bilfinger.
– Jeg begynte der i 2011, og jobbet som prosjektleder og konsulent, blant annet med mange oppdrag for Yara, sier han.

El-kraft
Etter fire år søkte han nye utfordringer, og fikk jobb i Sjøfossen Entreprenør på Inndyr.
– Det har vært en interessant jobb i en bransje i rivende utvikling. Det har ført til mange fusjoner og endringer i selskapene, og nå er bedriften en del av Frost Kraftentreprenør som eies av Bodø Energi og Tromsø Energi. Å jobbe med el-kraft har vært veldig spennende, i tillegg til at jeg har fått erfaring med å ha personalansvar, forteller Kristian.

– Å begynne i Yara igjen blir nok litt som å komme hjem, så det er klart jeg gleder meg.
Kristian Haukalid

Gleder seg
Nå ser Kristian fram til å jobbe som automasjonsingeniør i Yara fra 7. mai, hvor han får ansvar for vedlikehold og drift av automasjonssystemer – det vil si alle systemer som går av seg selv.
– Å begynne i Yara igjen blir nok litt som å komme hjem, så det er klart jeg gleder meg. Jeg kjenner anleggene og de som jobber der godt fra før, og dessuten får jeg mye kortere arbeidsvei nå, smiler han. Det siste er også samboer Ida Henriette Tostrup (27) og barna Elvine (5) og Annie (1,5) glade for.
Og selv om han ikke skal ha personalansvar i den nye jobben, tror han det blir utfordringer nok.
– Ja, det blir nok mye å gjøre og travle dager. Men det er et større automasjonsmiljø der, enn jeg er vant til, så jeg vil ha mange flinke folk å støtte meg på, forteller Kristian, som selvfølgelig også bor i Glomfjord.

Denne saken er hentet fra aprilutgaven av Ny Næring, profileringsbladet for regionens næringsliv. 

Facebook Kommentar