Dobbelt håndtrykk til Karsten I Hansen, da han av Meløy Energi-styret ble takket av etter 27 år som sjef og 38 år som ansatt i selskapet. Håndtrykkene deles ut av ny-direktør Børge Selstad (t.v.) og styreleder Rolf-Inge Sleipnes (t.h).

Håndtrykk til viktig kar

38 år og fem måneder etter den sene novemberdagen da han begynte som assistent, ble han takket av som bedriftens lengst-sittende leder. – Du har vært en utrolig viktig mann for selskapet, sa sjefen til sjefen.

– Joda, det har jo vært en del artige episoder, og havarier, mimret han, Karsten I Hansen.
Foran styret som nå har takket ham av. Og fortalte nok mer under den påfølgende stas-middagen.
– Det aller viktigste var nok overtakelsen av den såkalte T4 fra Statkraft i Glomfjord. Da bygget vi ny linje fra Glomfjord til Ørnes i 1992-93, og sikret dermed stabil og god strømforsyning i hele Nordre Meløy.

Men jeg trivdes fra første dag på en kjempeflott arbeidsplass med flotte folk. Det har vært rikelig med utfordringer, så vi har sluppet å kjede oss!
Karsten Ingvald Hansen

Rikelig med utfordringer
Karsten I Hansen holder tale, og for siste gang i Meløy Energi-regi. 30. april i år jobbet han sitt siste dagsverk for selskapet, og uka etter ble han invitert til farvel med styret, med leder Rolf-Inge Sleipnes i spissen.
– Jeg skulle bare bli ett-par år da jeg kom. Men jeg trivdes fra første dag på en kjempeflott arbeidsplass med flotte folk. Det har vært rikelig med utfordringer, så vi har sluppet å kjede oss! understreket hovedpersonen.
Karsten fra Hadsel kom til Meløy kommunale elektrisitetsverk som driftsassistent 28. november i 1979. Etter to perioder som konstituert toppsjef var det den 16. desember 1991 at han ble tilsatt som elverkssjef etter Johan Jørgensen.

– Rart, men god timing
– Du har vært en utrolig viktig mann. En leder som kan det meste, og sånn sett nesten kunne drevet virksomheten alene, humret Karsten’s sjef – styreleder Sleipnes – i talen til han som fyller 68 år om tre måneder.
Rolf-Inge og Karsten har samarbeidet tett i de siste to årenes utfordrende prosess der virksomheten deles i to selskaper. Tidligere kolleger er plassert i hvert sitt selskap, og skal nå kjøpe og selge tjenester seg imellom.
– Jeg er imponert over hvor energisk du har vært som pådriver i endringene. Din type leder, som er så allsidig og sitter så lenge, vil vi nok sjeldnere se i næringslivet, mente Rolf-Inge.
– Det er rart på alle måter at du slutter. Men timingen er god, siden vi nå har fått inn en ny og kjempedyktig leder som kan lede prosessene der vi mer bruker industriens måte å tenke forbedring på.

Det er rart på alle måter at du slutter. Men timingen er god, siden vi nå har fått inn en ny og kjempedyktig leder.
Rolf-Inge Sleipnes

Skal besøke og hjelpe
Styrelederen samlet hele styret til middagen som hedret Karsten I Hansen. Altså nestleder Anne-Marit Olsen, styremedlemmene Leif Kristiansen, Kjell Sahl, Torunn Olufsen og Jan-Erik Risvik, samt kontorsjef Einar Rosting.
– Litt rart, men også godt. Det passer godt at andre overtar, sier Karsten til Ny Næring.
– Nå skal jeg bruke mer tid på å besøke ungene mine i Tromsø, Viggja og Oslo, og hjelpe dem med forskjellig. Og kona mi, Ann Eirin, har arvet en leilighet på Vestli i Oslo – den skal vi pusse opp og kanskje beholde. Så her er nok å gjøre, smiler Karsten Ingvald Hansen.

Denne saken er hentet fra Ny Næring, profileringsbladet for regionens næringsliv, utgitt 30. mai 2018.

Facebook Kommentar