- Samarbeidet har vært godt, og byggetiden ble kort. Dere har gjort en god jobb! roser HENT’s prosjektleder Tore Vold (t.h.). Espen Engebretsen har vært bas for Halsa Bygg på prosjekt omsorgsboliger på Mosvold ved Ørnes.Foto: Edmund Ulsnæs

Godt og kjapt jobbet

Flotte fasader, fornøyde karer! – Takk for samarbeidet, Halsa Bygg! smiler Tore Vold hos stor-entreprenøren HENT. For nå står de ferdig og kan tas i bruk, de åtte splitter nye omsorgsleilighetene på Mosvold ved Ørnes.

Og prosjektlederen fra Trondheim takker samtidig Solhaug Byggevare, Terje Halsan AS og Ørnes Blikk. For du husker kanskje Ny Nærings artikkel fra desember i fjor? HENT trakk riktignok lengste strået i kampen om 29-millioneroppdraget for Meløy kommune, men siden HENT spesialiserer seg på utvikling og administrasjon av store byggeprosjekter, trenges lokal hjelp. Dermed innledet de fire nevnte et samarbeid der de delte oppgaver mellom seg – samlet gjorde dette at om lag halve oppdragssummen tilfalt lokale selskaper. Aller mest arbeid fikk Halsa Bygg, som har levert all tømring.
– Dere har gjort en veldig fin jobb. Og på en del ting der vi har et strengere regime enn dere er vant til, har dere vært veldig lærevillige, roser Tore Vold.

Iskald jobb
Vi er altså på omvisning i nye, trivelige og tilpassede leiligheter, like før HENT skal gå sluttbefaring med Meløy kommune, og gjøre selve overleveringen. Tore viser vei sammen med Halsa Byggs bas Espen Engebretsen. Halsans menn var aller først ute i prosjektet, da det ble ryddet skog, gravd ut tomt og byttet grunnmasse på sensommeren i fjor. Samme firma bygget høye kantmurer mot naboeiendommene, og selve betongarbeidet ble gjort fra slutten av september, tømringen fra november – bygget var tett til jul. Solhaug leverte byggemateriell, Ørnes Blikk plater, takrenner og beslag.
– Vi fikk jo en utfordring med is, da, husker Tore og Espen tilbake med et smil.
– Før jul stilte 22 karer fra Halsa Bygg med spett, ishakker og trillebårer. 50-70 kubikk med blåis ble lempet ut, og vi kunne starte opp etter nyttår. Bra jobba, kort byggetid, sier Tore.


– Helt nytt for oss
Men det var ingen selvfølge at Halsa Bygg skulle bli med i prosjektet. Bjørn Kildal var skeptisk til jobb for en stor og fremmed entreprenør. Håvard Jentoftsen anbefalte imidlertid HENT, og kontrakt ble skrevet – erfaringen har vært positiv.

– Dette var en veldig ny arbeidsmåte for oss. For mens vi selv har hånd om det meste selv når vi har hovedentreprise, så henter jo HENT inn alt fra leverandører. Da blir det strammere tidsplaner på mye, sier Espen.
– Ja, vi må ha et strengt regime på framdriften, det er lite som skal til før framdriftsplanen sklir ut. Generelt har nok distriktene også litt større utfordringer på HMS og kvalitetssikring enn på store byggeplasser i byene – dette gjelder i hele landet. Men dere har vært veldig flinke, mener Tore Vold.

Håper på lokalt
Som ikke forlater Meløy selv om Mosvold-prosjektet nå er gjennomført. HENT vant nemlig også kampen om det virkelig store byggeprosjektet på Ørnes, nemlig det nye omsorgssenteret som har oppstart i høst.
– Der skal det på det meste jobbe 120 mann samtidig, så vi har jo forståelse for at de lokale vil ha utfordringer med å finne folk nok til å ta store oppdrag der. Men, jeg håper absolutt at vi kan forholde oss mye til disse fire på dét prosjektet, også, sier Tore Vold.

Denne artikkelen er hentet fra juni-utgaven av Ny Næring, reklamebladet for regionens næringsliv. 

Facebook Kommentar