Framtia for 10 år siden

Var det trenering Stavdal drev på med, eller var underbemanning årsaken? Og var Halsa-politikeren like illsint som han virket? Dette var sentrale spørsmål i den 15. utgaven av Framtia.

– Du skjønner, vi er litt sjølgode på Halsa!
– Sier du det?
– Ja, det er ikke så greit. Forventningene blant andre politikere og administrasjonen i Meløy kommune er slik: På Halsa klarer de seg selv! For vi har vært vant til akkurat dét, å klare oss selv. Det betyr at vi må kjempe dobbelt så mye for å få noe i gjennom!
Sa Arnt Magnar Skogheim (H) til vår journalist Erling Emil Eik. Og innrømte at han kunne bli mistolket som forbannet, fordi han var så engasjert.

I hovedoppslaget denne uken i 2008 var en annen Halsa-mann misfornøyd, og derfor en del av hovedoppslaget. ‘Dagfinn Stavdal og Meløy kommune trenerer saksbehandlingen’, påstod fiskebåtreder og eiendomsutvikler Egil Sørheim. ‘Nei, vi er håpløst underbemannet. Vi behandler ti ganger så mange reguleringsplaner som vanlig, og har 2-3 saksbehandlere for lite i avdelingen’, kontret daværende plan- og utviklingssjef Dagfinn Stavdal. Årsaken til at det kokte var ikke minst den voldsomme utbyggingen i Glomfjord Industripark.

Den 18. april møtte vi også to arbeidstakere, den ene veldig ung, den andre litt eldre. Raymond Kristiansen slo det fast: ‘Jeg skal snekre til jeg blir 70 år!’ Etter tømrerlinja i Bodø hadde 19-åringen fra Grønøy nemlig fått læreplass som tømrer hos Solhaug Entreprenør, og fortalte at han hadde hatt snekring i blodet siden han var en liten gutt. I flere år etterpå fulgte han da også opp sitt løfte, i eget firma, men i dag vet vi at Raymond står i annen jobb, nemlig i Svartisen VVS, der innehaver Stig Einar Mork i 2018 har fått gründerpris for rørlegger-etableringen sin.

En annen som i dag har endret litt på tingene siden Framtia-intervjuet i -08, er Margareth Bjørklund fra Ørnes – den gangen 56 år og konsulent ved Meløy Lensmannskontor. ‘Har du samme jobben om to år?’ spurte Framtia. ‘Ja, det har jeg helt sikkert, dersom jeg vil. Det er i alle fall ikke fare for at jeg blir arbeidsledig!’ svarte Margareth. I dag ser vi av hennes Facebook-profil at hun arbeider som rådgiver i Luftfartstilsynet i Bodø.

Facebook Kommentar