Politibetjent Erik Eilertsen lar Marthe Øijord prøve verneutstyr på Åpen Dag ved Meløy vgs. Alle foto: Hanne Sofie Vindvik

Fikk smakebiter

Det ble både testing av blod, kjemiske stoffer og gode holdninger. Meløy videregående skole inviterte niendeklassinger til Åpen skole og artige yrker.

– Hva slags fysiske krav stilles det hvis jeg vil gå på politihøgskolen?
Dette var ett av de mange spørsmålene han fikk, politibetjent Erik Eilertsen. Under Åpen skole-arrangementet på Ørnes før påske var han på plass med egen politi-stand med både hjelm, skuddsikker vest og åstedspakker for DNA-spor og fingeravtrykk. Og spørsmålsstillerne var også hovedpersonene, nemlig 104 niendeklassinger fra skolens inntaksområde, altså skolene på Inndyr, Ørnes, Engavågen, i Glomfjord og Tjongsfjord. På en annen stand var Nina Hagevik Brattøy og Kristine Sleipnes på plass – de testet blodsukkeret til de besøkende ungdommene, og fortalte om utdanningen sin og yrket som sykepleier. Terje Kolberg fra SINTEF Molab og to tannpleiere fra Nordland Fylkeskommune bidro også med smakebiter fra sine yrker etter fullført studiespesialisering.

Sykepleierne Nina Hagevik Brattøy og Kristine Sleipnes tester blodsukker på elevene.
Terje Kolberg gjør laboratoriearbeid foran Nathalie Andersen.

Denne saken er hentet fra aprilutgaven av Ny Næring, profileringsbladet for regionens næringsliv. 

Facebook Kommentar