Sofie-Camilla Bergli er ny fagarbeider i labatoriefaget. Foto: Edmund Ulsnæs

Fagfolk er fagfolk

Noe av det aller hyggeligste for Ny Næring er å presentere nye fagfolk. Og dét kan vi til gagns, i denne utgaven!

For sommeren, dét er fagprøve-tid, og en lang rekke dyktige lærlinger har brukt disse månedene til å sette kronen på verket – de har bestått fagprøven og kan fra i høst med stolthet kalle seg fagarbeider.
– I høst har vi så formidlet om lag 40 helt nye lærlinger, der de største fagområdene som vanlig er helsefag, prosessteknikk, kjemiprosess og barne- og ungdomsarbeider, opplyser Thomas Maruhn ved Opplæringskontoret i Glomfjord.

Men her og nå skal vi altså gjøre litt stas på dem som nå er ferdig med to år i lære og fagprøve, og dermed er regionens nye fagarbeidere.

Her er lista, og først de fem karene som var de aller første lærlingene i Norwegian Crystals, da de begynte læretiden i produksjonsteknikkfaget høsten 2016:
Michael Norum, Bendik Selstad, Sander Kildal, Terje Nordnes og Jacob Ludvigsen.

Tre andre er blitt fagarbeidere i samme fag, men hos Yara Glomfjord: Robert Lorentzen, Brian Selstad og Chris André Ødegård.

Robert Lorentzen

Videre, i laboratoriefaget, Sofie-Camilla Bergli (Meløy vgs/Sintef Molab) og Hans Edvard Bertheussen (Meløy vgs/Labora).

Helsefagarbeider: Sofia Ankersen (Meløy kommune).

Barne- og ungdomsarbeider: Andrea Lillegård (Meløy vgs), Ole-Martin Strømsvik, Marie-Amalie Halvorsen, Ninja Bach-Rendal (alle Meløy kommune) og Annica Wenberg (Meløy vgs).

Kjemiprosessfaget: Terje Hansen, Ludvig Andersen og Kenneth Aag (alle Yara Glomfjord).

Automatiseringsfaget: Patrik Johansen, Bilfinger.

Logistikkfaget: Arvid krogh, Solhaug Byggevare.

Elektrikerfaget: Tom-Even Myrvang, Bravida.

 

Facebook Kommentar