Meløy Energi er bedriften der folk kommer for å bli. Nå har Ailin Roksøy (55) og Reinert Aarseth (60) passert henholdsvis 30 og 20 års tjenestetid, og stortrives fortsatt. Foto: Rune Meosli

Energiske jubilanter

– Jeg skulle ikke være så lang tid her, hverken i Meløy eller i Meløy Energi. Men så trivdes vi så godt, da, vet du…

Ailin Roksøy (55) er klinkende klar på hva som har gjort at hun nå har vært hele 30 år i Meløy Energi:
– Et fantastisk godt arbeidsmiljø og trivelige folk!
Også Reinert Aarseth (60) kan i år jubilere, om enn litt mer forsiktig, med «bare» 20 års fartstid i den sterke meløybedriften.

Lang mellomlanding
Meløy Energi er bedriften der folk kommer for å bli. Staben teller 27 ansatte, og hele 10 av dem slår faktisk Reinert med hans 20 tjenesteår. Avtroppende toppsjef Karsten I Hansen er suveren ener med 38 år, men seks andre har også over 30, for eksempel Hugo Hansen med 33 og Gunnar Langfjord med 32 år. Nå er altså Ailin Roksøy også blitt ’30-åring’. Hun kom fra Vesterålen til Ørnes i 1984, sammen med ektemann Jan Tore og sønnen Thomas på to år.
– Planen var egentlig bare å bli her i ett par års tid, til Jan Tore hadde fått driftslederpapirene, og så skulle vi flytte videre sørover, sier hun.
Men sånn ble det ikke. Tre år senere var de blitt en familie på fire, med eget hus i Mosvolddalen på Ørnes, og Ailin begynte å jobbe som renholder i Meløy Energi hvor ektemannen også jobbet.

Renhold og kantinedrift
– Da jeg begynte, jobbet jeg fire timer hver ettermiddag og var alene på jobb. Heldigvis ble renholdet flyttet til dagtid, og jeg ble endelig en del av det gode arbeidsmiljøet i bedriften, sier Ailin.
Etter hvert ble arbeidsoppgavene hennes utvidet til også å drive kantina i bygget.
– Det er jeg utrolig glad for. Å bare vaske er slitsomt for muskler og ledd, så det å gjøre noe annet i tillegg gjør dagen både triveligere og lettere.
– I kantina er jeg litt min egen sjef, og kan regulere arbeidet selv, så lenge jobben blir gjort, sier hun.

Marked og IT
Reinert kom til Meløy fra Trøndelag, for å automatisere telefonsentralene i området. Men også han ble lengre enn planlagt.
– Ja, jeg traff jo ei jente her som holdt meg tilbake, flirer han.
Da Telenor begynte å omorganisere driften, tok han kurs i IT og ledelse, og jobbet en liten periode som lærer før han i 1997 begynte i Meløy Energi.
– Jeg fikk jobb som markedskonsulent og IT-ansvarlig. Etter hvert fant jeg ut at jeg trivdes godt med å jobbe med ledelse og tett på beslutningene. Det har vært en interessant utvikling i bransjen, som har gitt med 20 flotte år i bedriften, så langt, sier Reinert, som nå er fagsjef for fiber og marked.

Energisk
Begge de to jubilantene har trening og aktivitet som en viktig fritidsinteresse. Reinert er leder i Nordland Idrettskrets og aktiv i Ørnes idrettslag og i lokalpolitikken. Ailin nettopp har tatt årets tur nummer 100 til Breifjellet ved Ørnes.
– Jeg elsker å være ute, og går på tur så ofte som jeg kan, sier Ailin.
Hun liker også lengre turer, langt hjemmefra.
– Ja, jeg er glad i å reise, sier hun.
– Jeg husker særlig godt en safaritur vi hadde til Tanzania for en stund siden. Å se alle de flotte dyrene var helt fantastisk. Men også Australia og New Zealand var bra…
Hun blir litt drømmende i blikket før hun avslutter:
– Og i februar drar vi på cruise til Sør-Amerika.

Denne saken er hentet fra novemberutgaven av Ny Næring, reklamebladet for regionens næringsliv. 

Facebook Kommentar