- Å få være med å prosjektere alt av elektro og automasjon på et slikt nybygg – det er utrolig spennende, og det beste man kan få oppleve på mitt fagfelt! sier Richard Stavnes.

– Det beste man kan oppleve innen mitt fagfelt

En ung automatiker har fått en sentral posisjon når Sundsfjord Smolt bygger ut og ….automatiserer.

– Å få være med å prosjektere  alt av elektro og automasjon på et slikt nybygg – det er utrolig spennende, og det beste man kan få oppleve på mitt fagfelt! sier Richard Stavnes.

25-åringen ble i forrige måned utnevnt til automasjonsansvarlig både for Sundsfjord Smolt og for anlegget til datterselskap Helgeland Smolt i Reppen.

– Joda, jeg kjenner at ansvaret er blitt større, men så har jeg vært med helt fra prosjekteringen av anlegget i Reppen, og har vært vant med å skulle ta ansvar både på elektro og automasjon.

– Men du har rett, det er mye grubling på løsninger, og det er mye som kan gå galt. Så selv om jeg forsøker å skille mellom jobben og fritiden, så skjer det nok at jeg tar med litt grubling på jobb hjem, forteller neverdalingen.
Han er tvillingbroren til Daniel og har tre andre søsken, og i Helegeland Smolt arbeider hans mor Eli. Richard valgte vg1 elektro, så vg2 automasjon og til slutt vg3 automasjon i Glomfjord etter grunnskolen. Deretter tok han fagbrev som automatiker etter læretid hos Statoil på Kårstø.

– Det var dårlig med jobber, men etter ett år som vikar i pakkeriet hos Yara, fikk jeg jobb som tekniker hos Helgeland Smolt, som da skulle bygge i Reppen. Det har vært en stor fordel å være med fra starten, og jeg har lært mye av eldre kolleger og leverandører – jeg er ikke redd for å spørre, eller lese meg opp på ting jeg ikke kan, sier han.

Facebook Kommentar