- Her er det mye erfaring, og jeg er veldig fornøyd med at jeg etter noen år har klart å jobbe meg fram til å fortjene fast jobb, sier Kristoffer Kristensen. Foto: Edmund Ulsnæs

Borte var bra…

– Men godt å komme hjem igjen, både til familie, en spennende jobb og litt bedre lønn, sier ung mann (22) og ung mann (23).

To unge menn fra Meløy reiste ut da tidene var litt usikre i fabrikken i fjor. Nå ble tidene bedre, og da var Isak Wolden (22) og Kristoffer Kristensen (23) raske til å flyte hjem igjen. Til Halsa, til Cargill og til fast jobb i spennende produksjon av fiskefôr.

Stort ansvar
– Joda, noen ganger er det plankekjøring, men dette er ikke som å produsere pappesker, liksom. Det er forskjellige resepter hele tiden, og det gir seg ikke selv at kvaliteten blir best mulig. Vi må jobbe i lag, finjustere, finne nye løsninger for å få det beste ut av linjene. Det er et stort ansvar å styre flyten fra skjermene i kontrollrommet, forklarer Kristoffer Kristensen.
Han har akkurat mønstret på ettermiddagsskiftet, denne onsdagen. Fornøyd med å være tilbake i kontrollrom og fabrikk på Halsa, sammen med arbeidskameraten Isak Wolden. De reiste ut sammen, på denne tiden i fjor, og har nettopp vendt tilbake sammen, til fôrfabrikken her på Forøya.

– Du må være årvåken, følge godt med. Og når noe går galt, må du forstå hvorfor, og hva du skal gjøre for å forebygge det senere, mener Isak.
– Hvordan pellet-en reagerer i linja, tørkingen, om den klarer å absorbere fett – dette varierer hele tiden, og jeg synes det er interessant.

…hjemme er best
I dag er livssituasjonen deres nokså ulik, men Kristoffer og Isak har nærmest identisk bakgrunn. Teknikk og industriell produksjon i Glomfjord, deretter læretid hos Cargill på Halsa, og fagbrev i kjemiprosess. Men, sommeren 2017 var jobbmulighetene dårlige, og begge to søkte seg til Marine Harvest’s nye fiskefôr-fabrikk på Bjugn i Trøndelag. Mye var likt og mye ulikt fra Halsa – uansett nyttig erfaring.

Isak Wolden har i høst vendt tilbake til fôrfabrikken på Halsa etter et år i Trøndelag.

– Men det var godt å komme hjem. Familien er her, og jeg er med på revy og mer til, og lønna er bedre, smiler Isak.
– Men det var godt å komme hjem. Jeg har veldig stor slekt her, og det veier tungt. Jeg har små søsken, og vil at de skal bli godt kjent med mine egne barn fra de er små, smiler Kristoffer, som har stiftet egen familie.

Skal samle erfaring
Sammen med samboer Anniken Danielsen venter nemlig Engavågen-karen sitt andre barn til våren, og etter flere flyttinger ser han fram til å ‘lande’ nå, og at både barn og voksne i familien skal få det trygt og bra i  søndre Meløy.

– Her er det sjelden ledige stillinger, så jeg er veldig fornøyd med at jeg etter noen år med å jobbe meg inn, har gjort meg fortjent til fast jobb. Nå skal jeg samle erfaring, og så får vi se om det blir mer utdanning når ting ‘lander’ litt mer de neste årene, sier Kristoffer.

Isak er altså også fornøyd med å være tilbake i høst, til bedriften der også broren Simen og faren Kenneth jobber – slik Kristoffers far Børge Meløysund også gjør.
– Det er dette jeg mestrer, og nå skal jeg bygge videre på dette, og lære fra de erfarne folkene som er her, fastslår han.

Facebook Kommentar