Bombegruppa til Inndyr

Trusselbrevet som ble sendt til læreren på Meløy videregående skole på Inndyr, skal sikres og analyseres av politiets bombegruppe.

– Vi har ingen grunn til å tro at innholdet er farlig, men vi har rutiner som skal følges ved slike hendelser, opplyser operasjonsleder Kenneth Magnussen ved Nordland politidistrikt.

Pulver og drapstrussel
Det var i dag tidlig politiet fikk melding om at en lærer ved skolen hadde mottatt en konvolutt med et hvitt pulver, og en skriftlig drapstrussel. Skolen ble umiddelbart avstengt, og elevene ble holdt i karantene til situasjonen var avklart. Nå er det vanlig drift på skolen, men konvolutten er sikret i påvente av politiets bistandsgruppe.

Følger rutinene
– Vi har klare rutiner som skal følges ved håndtering av såkalte CDRME-spor, det vil si pulver som kan være giftig eller radioaktivt. Det gir assosiasjoner til miltbrann, og tiltakene er satt ut fra dette. Vi har imidlertid ingen ting som tyder på at pulveret er farlig, men den medfølgende drapstrusselen gjør hendelsen mer alvorlig.

Politiet understreker at de så langt ikke har noen mistenkte i saken, og ber alle som kan ha nyttig informasjon om saken, om å ta kontakt på telefon 02800.

Facebook Kommentar