Vennskap, erfaringer og ny kunnskap. På friluftsskolen i Gildeskål legges det til rette for mye moro og positive, spennende erfaringer. Vårt bilde er fra leiren i fjor. Foto: Privat

Bli med på friluftsskole!

Er du mellom 10 og 13 år, og hjemmehørende i Gildeskål, kan du melde deg på friluftsskole siste uka før skolestart.

I tre dager til ende tilbys nemlig friluftsopplevelser med marint tilsnitt i Inndyrs-området, og dette er  samarbeidsprosjekt mellom Gildeskål kommune og Kigok.

Rikholdig program

Det er andre året leiren, med plass til 20 deltakere, arrangeres. I år står Kigok for det faglige programmet.
– Ja, vi bruker gjerne av rekrutteringsmidlene våre til dette, sier Kine Oldervik hos Kigok og forteller om et rikholdig og spennende program.
På leirens første dag får deltakerne bli med opplæringsfartøyet Salthammer ut på fisketur. Når fangsten er sikret, skal det lages mat av de ferske råvarene i fjæra. Dagen etter etableres en leirplass, og det blir blant annet anledning til å padle kajakk. Tredje og siste dag står fjelltur på programmet, da skal deltakerne få lære å orientere etter kart og kompass.

Ungdom mot ungdom

Nå er Kigok i full gang med å leie inn erfarne ungdomsinstruktører.
– Ja, vi har tro på å bruke ungdom til å instruere de unge, men vi sitter selvsagt med det overordna ansvaret. Vi tror dette kommer til å bli en super opplevelse for deltakerne den siste uka av sommerferien, sier Oldervik.
Samarbeidet mellom Gildeskål og Kigok støttes økonomisk av Friluftsrådenes landsforbund. Påmeldingsfristen for å melde seg på friluftsskolen er satt til 6. august, og gjøres til Gildeskål kommune. Bli med da, vel!

Facebook Kommentar