Framtia, utgave 37, 2008

Blar opp 7,5 mill.

Sto det altså å lese på forsiden av utgave 37 av Framtia i 2008. Og blar vi videre til side fire og fem kan vi lese mer om det som pengene skulle brukes til, nemlig rundkjøringa som i dag er ferdig og tatt i bruk for lenge siden. Og bakteppet for at dette måtte på plass, er selvfølgelig den omdiskuterte fyllinga på andre siden av Ørnes senter 2 som i 2008, Framtias første driftsår, kunne feire sin ettårsdag.

Som undersak til Erling Eiks intervju med daværende rådmann Jørgen Kampli og ordfører Arild Kjerpeseth, svarte plan- og utviklingssjef Dagfinn Stavdal på spørsmål om hvilke planer kommunen hadde for videre utbygging av området.
– Vi må lytte på mulige interesserte utbyggere med mye penger, sa han om saken som 30. oktober skulle opp til politisk behandling.
Første spadetak i tomta er enda ikke tatt, og omfanget av det som skulle bli et større kjøpesenter har i planene minket betraktelig, og er blitt gjort om til et større leilighetskompleks med fem forretninger i underetasjen.

Et annet tilbakeblikk gir vi saken om Kjell Nordeng, også den ført i pennen av Erling Eik.
«Engasjert, meningssterk og kul» var overskriften på tre-sideren som startet med å avklare et spørsmål som mange sambygdinger tydelig hadde lurt på. Hadde Kjell kjørt fra seg lappen ettersom han alltid var å finne på sykkelsetet når han skulle til eller fra en destinasjon?
– Jeg sier ikke lenger at jeg ikke har førerkort, jeg understreker at jeg aldri har hatt det. Jeg tenker ikke på det, men det er mange som har tenkt tanken for meg. For meg er dette ikke et problem, jeg kan gå i tøflene frem og tilbake til jobb.

Så trekker jeg litt på smilebandet da jeg blar om til side 19 og 20. Der finner vi nemlig ett intervju med 15-årige Silje-Mari Karlsen. Allerede da var den unge damen opptatt og oppdatert på hobbyen sin -foto. Faktisk så dedikert at Framtias Anfinn Myrvang mente hun måtte være sjelden vare.

Lenger ned i saken kunne vi lese: «Makan til elev tror jeg ikke vi har opplevd, hun tok tidlig initiativ, så kjapt hvordan arbeid skulle gjøres. Hun er blid og har blikk for foto. Vi er så fornøyd med henne at vi kommer til å spørre henne om hun kan jobbe hos oss senere» – dette var en svært hyggelig attest å få fra Anders Espolin Johnsen i fotobedriften Johnson & Schjesvold»

I dag vet vi at Silje-Mari er sjef i egen bedrift – Foto Karlsen. På fb-siden kan vi lese at hun tar fotooppdrag for både private og kommersielle aktører, og at hun brenner for naturfoto.

Facebook Kommentar