- Når folk spør meg hvorfor jeg hopper rundt hele tida, svarer jeg at jeg vil ha god helse når jeg blir gammel, sier Gildeskåls nye folkehelserådgiver, Birgitte Kalvatn. Foto: Rolf Hessvik

Artig julekalender med trim

Hver dag fram til jul kan folk logge seg inn på Facebook for å finne en ny trimøvelse.      

-Dagens dato forteller hvor mange ganger den skal gjennomføres, forteller Birgitte Kalvatn. Hun har sammen med Kari Meland laget opplegget, der en daglig filmbit med en av de to viser hvordan øvelsene skal utføres.

Mer krevende etter hvert
De håper å treffe alle med aktiviteter som både er litt avanserte og koselige, og som kan passe for de fleste.
– Første dag i advent var oppgaven å gå en tur. Femte desember skulle de som deltar gi fem en klem.

Hun synes det er gøy å inspirere folk til å prøve noe nytt.
– Folk er nok spent på hva det blir presentert på aktivitetskalenderen når vi begynner å nærme seg jul, for da blir det verre når øvelsene skal utføres mange ganger.

Drømmejobben                                                          

26 år gamle Birgitte fra Skodje ved Ålesund begynte i jobben som folkehelsekoordinator i Gildeskål i slutten av oktober måned. Dette er henne første jobb etter at hun avsluttet sin utdannelse våren 2017 med en mastergrad i folkehelsevitenskap, der masteroppgaven handlet om friluftsliv og psykisk helse.

– Jeg søkte meg til Gildeskål for her var det mulighet for drømmejobben. Her vil jeg ha anledning til å se at tiltakene jeg driver fram får gode resultater.
Hun har ikke slekt nordpå, men oldemoren kom fra Stamsund.
– Så det er litt artig at jeg nesten er tilbake til røttene mine.

Jobbhverdagen
Birgitte sitt arbeid handler om å koordinere og systematisere alt helsearbeid i kommunen Hun skal ha kontakt med alt som skjer fra barnehageaktivitet til eldretreff.
– Jeg brenner for livskvalitet og god helse – både fysisk, psykisk og sosialt, og ønsker å inspirere til bevegelsesglede og mestringsopplevelser.
Hun er veldig bevisst på å bli kjent med det som skjer i hele kommunen, og ønsker et tett og godt samarbeid med alle som jobber frivillig eller med mennesker i kommunen.
– Jeg vil at alle skal ha god trivsel i hverdagen, og at de eldre skal oppleve flere år med god helse.

Trening viktig                                                                                                                               Hun er opptatt av at fysisk aktivitet er en viktig brikke for å forebygge livsstilssykdommer og har erfaring med å lede slik aktivitet innendørs.
–  I Volda drev jeg dametrimmen. Da jeg flyttet til Kristiansand, begynte jeg å jobbe på et treningsstudio. Det var kjekt.
Men aktivitet utendørs er det Birgitte trives aller best med. Hun har allerede vært flere ganger på Høgfjellsknubben, Sandnestind og Inndyrsfjellet.              – Når folk spør meg hvorfor jeg hopper rundt hele                                                     tida, svarer jeg at jeg vil ha god helse når jeg blir gammel.

Facebook Kommentar