Assisterende driftsleder Eirik Falk er godt fornøyd med oppgraderingen av vaksinerommet på Marine Harvest.

Bedre for folk og fisk

Nesten ett år har det tatt å totalrenovere vaksinerommet på Marine Harvests anlegg i Glomfjord. Resultatet er et rom som er mer tilpasset nytt utstyr, lettere å holde rent og bedre for både folk og fisk.

– Det gamle utstyret begynte å bli både dårlig og slitt, så dette var en nødvendig oppgradering, forteller driftslederassistent Eirik Falk.

Bedre arbeidsforhold
Siden tidlig i fjor vår har renoveringen av vaksinerommet pågått – trinnvis for å ikke være i veien for produksjonen. Og i disse dager står rommet klart, med en automatisert bedøvelseslinje, som sørger for at fisken blir bedøvd i det den kommer inn i rommet, og våkner igjen på tur tilbake til vekstkarene.
– Vaksineleverandøren Pharmaq står for selve stikkingen og vaksineringen, og nå har vi sørget for at de får gode arbeidsforhold og plass til sitt nye utstyr, forteller Eirik

Plattform
Selve rommet er ikke utvidet, men både gulv og vegger er byttet for å få overflater som gjør rengjøring lettere. I tillegg er taket hevet, og selve vaksineprosessen foregår nå på en spesialkonstruert plattform midt i rommet. Og det aller meste av arbeidet er utført av lokale bedrifter.
– Vi fikk INVIS til å lage planer og tegninger for både vaksinelinjen og plattformen. Halsa Bygg har vært inne med sine folk, og selve plattformen er laget av Bilfinger, sier Eirik.

Avventer
Selv om vaksinerommet nå er både nyrenovert og moderne, ser ikke Eirik bort fra at det kan bli behov for mer investering.
– Vi har nå gjort en litt forsiktig investering, som finansieres over normal drift. Vi følger nemlig nøye med utviklingen av helautomatiske stikkemaskiner, og avventer de store investeringene til vi ser hvilke forandringer som kreves for å få dette på plass, avslutter Eirik.

Denne saken er hentet fra januarutgaven av Ny Næring, profileringsbladet for regionens næringsliv. 

Facebook Kommentar