Uforglemmelig: Møtet med Gamviks største sølepytt ble en uforglemmelig opplevelse for den syv år gamle, og matrosdresskledte Yngve Brox Guldbjørnsen på selveste 17.mai. Anfinn Myrvangs strek levendegjør dramatikken, som til og med fikk bygdas damekor til å miste tonen! Foto: Anne Mette Meidelsen

Humørfylt bok-samarbeid

Sist havnet kjærligheten til lokale kystperler mellom to permer. Nå skriver Yngve Brox Guldbjørnsen bok om egne hverdagsopplevelser.

– Du kan si det slik at jeg forteller om tabber og flauser folk flest holder kjeften om!

Vi vet allerede at han er en god historieforteller, Yngve. Glimtet i øyet er aldri langt unna, selv om han har opplevd mer enn solskinnsdager i livet.

– Humoren har alltid vært en viktig ingrediens i tilværelsen, også å se komikken i egne, pinlige opplevelser, sier 63 åringen.

– Jeg startet å skrive disse hverdagshistoriene for Meløyavisa, og fikk etter hvert oppfordring om å gi dem ut. Men uten Anfinn Myrvang hadde det aldri blitt en realitet, smiler Yngve og skotter bort på illustratøren av boka som kommer i oktober.
– Jeg falt for Anfinns strek, og tenkte umiddelbart at den lett kunne underbygge mine tekster.

Heldigvis var begeistringen var gjensidig:
– Ikke bare har jeg sans for Yngves humor, men også han sjølironiske væremåte. I disse tekstene stiller han seg «naken for allmuen» – uten å henge ut noe andre, sier Anfinn.
Som har visualisert de om lag 40 historiene på sin egen underfundige, karikerende måte i tegning og akvarell.

Facebook Kommentar